Ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 1.000 ατόμων οι συμμετοχές για την Ορφική Συνάντηση Στίβου

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου για την 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου, που φέτος δεν θα είναι διεθνής αλλά θα διεξαχθεί κανονικά στο “Φώτης Κοσμάς” το ερχόμενο Σάββατο αν και πέρασε από χίλια κύματα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η προκήρυξη προέβλεπε όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση να είναι διεθνής με αθλητές και από τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ωστόσο το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για πρώτη φορά αποφάσισε να μην εγκρίνει την προκήρυξη υπό τον φόβο των εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά και με το πρόσχημα ότι οι διοργανωτές δεν είχαν απευθύνει μέσω του ΣΕΓΑΣ τις προσκλήσεις προς το εξωτερικό.

Παρόλα αυτά ο διοργανωτής Εθνικός Αλεξανδρούπολης τροποποίησε την προκήρυξη και κατάργησε τον διεθνή χαρακτήρα της συνάντησης, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά έστω και μόνο με Έλληνες. Μάλιστα η διαδικασία των εγγραφών που ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης, πηγαίνει αρκετά καλά.

Όπως ενημέρωσε ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων Κώστας Πατερόπουλος, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης οι συμμετοχές έσπασαν το ψυχολογικό φράγματα των 1.000 εγγραφών και στις 24 ώρες και κάτι που απομένουν εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα προσεγγίσουν ή ενδεχομένως και θα ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ των 1.200 ατόμων. Και να φανταστεί κανείς, μόνο με Έλληνες, αφού όπως προαναφέρθηκε οι ξένες συμμετοχές κόπηκαν…