Volley League: Πάει Σύρο και μένει… δέκα μέρες στο όμορφο κυκλαδονήσι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

 

Στην Σύρο θα παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην κανονική διάρκεια της κανονικής περιόδου και πριν αρχίσει το μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ, όπου ο Σάκης Μουστακίδης και οι παίκτες του θα επιδιώξουν την παραμονή της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια.

Το Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα με κοινή μέρα και ώρα έναρξης για όλα τα παιχνίδια, η ομάδα του Έβρου θα φιλοξενηθεί από τον Φοίνικα στην Σύρο. Ωστόσο έξι μέρες μετά θα πρέπει να βρίσκεται και πάλι στο όμορφο κυκλαδονήσι για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, που φέτος θα διεξαχθεί μετά από τις γνωστές παλινωδίες και τις αναβολές το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου, δηλαδή οι ημιτελικοί την άλλη Παρασκευή και ο τελικός το άλλο Σάββατο.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για τον ημιτελικό έχει προγραμματιστεί να αγωνιστεί απέναντι στον Παμβοχαϊκό και βάσει της πρόβλεψης που υπάρχει, οφείλει να βρίσκεται εκεί δυο μέρες πριν, από την Τετάρτη, αφού το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με τους προπονητές και τους αρχηγούς των τεσσάρων φιναλίστ.

Συνεπώς, ο Εθνικός θα έπρεπε να επιστρέψει την Κυριακή το απόγευμα από την Σύρο στην Αθήνα, καθώς τότε υπάρχει πλοίο, να πάει την Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη και να ξαναπετάξει την Τρίτη πίσω για την Αθήνα ώστε Τετάρτη να ξαναπάει στην Σύρο. Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο και πολυέξοδο θα είναι και τελικά θα διαλύσει τους παίκτες, μετατρέποντας την συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” σε… εφιάλτη.

Για τον λόγο αυτόν ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις ώστε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να μείνει όλο αυτό το διάστημα στην Σύρο, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει και στην ανύψωση του ηθικού των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Θα αναχωρήσει αυτήν την Παρασκευή από την Αλεξανδρούπολη και θα βρεθεί μακριά από την βάση της για περίπου ένα δεκαήμερο, αφού βολεύει η κατάσταση ώστε να διεξάγονται διαδοχικά στην Σύρο οι αγώνες του Εθνικού για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ.

Τέτοια παρατεταμένη απουσία από την Αλεξανδρούπολη για τους παίκτες του Εθνικού είχε συμβεί και πριν τρία χρόνια περίπου, την περίοδο που αγωνιζόταν ακόμα στην Ευρώπη και έφευγε δεκαήμερα ταξίδια, για να παίξει εκτός έδρας αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και ενδιαμέσως να εκπροσωπεί την χώρα στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Και αυτός ο ίδιος Εθνικός, έφτασε στο σημείο να κινδυνεύει με υποβιβασμό…