Πάνω από 400 κολυμβητές βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη για τους διεθνείς αγώνες του Εθνικού (+photos)

 

Με επιτυχία διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου οι κολυμβητικοί αγώνες “Εθνικός 1927”,  μια διοργάνωση του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον δήμο της πόλης.

Η επιτυχία δεν έγκειται μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο και τα αποτελέσματα αλλά κυρίως στο γεγονός ότι συνολικά 420 αθλητές και αθλήτριες από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία, σε ηλικίες των 9 χρόνων έως και μετά των 18 χρόνων συμμετείχαν στην διοργάνωση για προαγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες.

 width=Οι αγώνες έγιναν στο κολυμβητήριο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης σε ένα κλίμα αλληλεγγύης και αποτέλεσε γιορτή για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό.  Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβις, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης αλλά και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Χριστίνα Ρουσσίδου και φυσικά ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινος Μεσινέζης, ενώ παραβρέθηκαν και οι τροβαδούροι του συλλόγου.

Η διοργάνωση αποτέλεσε και ένα δείγμα του πως μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο αθλητικός τουρισμός αφού λόγω και των ηλικιών των αθλητών, πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν στον Έβρο με τις οικογένειές τους, οι οποίες προφανώς χρειάστηκε να ξοδέψουν στην αγορά της πόλης για την διαμονή, την διατροφή αλλά και την διασκέδασή τους.

 width=

 width=