Κίνδυνος πειθαρχικής δίωξης για τον δικαστή Σκουτέρη και λόγω της καθυστέρησης στην υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων

 

Πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου σε βάρος του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη με αφορμή την έκδοση στη μία μετά τα μεσάνυχτα της απόφασης για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, η οποία επέτρεψε μεταξύ άλλων να διεξαχθεί με κόσμο το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο γνωστός δικαστικός λειτουργός, που είναι Πρόεδρος Πρωτοδικών στα δικαστήρια της Αθήνας, διώκεται πειθαρχικά με εντολή της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά. Βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σκουτέρης προσωπικά ήταν αντίθετος με την έκδοση της απόφασης μέσα στα άγρια χαράματα αλλά ήταν η μειοψηφία στην Επιτροπή Εφέσεων, που απαρτίζεται από άλλους δύο δικαστές.

Όπως είχε γράψει το επίμαχο βράδυ το ThrakiSportS, ο Σκουτέρης είναι ο άνθρωπος που είχε προεδρεύσει στην Επιτροπή Εφέσεων και κατά την εξέταση της περίφημης πλέον υπόθεσης με την απαγορευμένη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου. Τότε αναφέραμε μάλιστα ότι αν ακολουθηθούν οι ίδιοι χρόνοι, τότε ενδεχομένως η απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός όχι απλά δεν θα έβγαινε εκείνο το βράδυ, αλλά ενδεχομένως θα ανακοινωνόταν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Η ουσία είναι ότι αντικείμενο της πειθαρχικής δίωξης είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά  που φέρεται να έχει τηρήσει ο Δημήτρης Σουτέρης σε διαφορετικές υποθέσεις. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, εκτιμάται ότι στο μικροσκόπιο όσων ερευνήσουν αυτήν την πειθαρχική δίωξη θα τεθεί και η υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων, όπως ανέφερε στην ραδιοφωνική εκπομπή του στον Σπορ FM ο Κυριάκος Θωμαΐδης, που φιλοξένησε για το θέμα τον πρόεδρο της ομάδας της Ροδόπης Μιχάλη Κακουλίδη.

«Ο κ. Σκουτέρης ακόμη δεν έχει καθαρογράψει το σκεπτικό της απόφασής του» για τη διαγραφή της ομάδας από την Κομοτηνή από τα μητρώα της ΕΠΟ, για το περιβόητο «δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ», που αναγραφόταν στη φανέλα της, ως φόρος τιμής στα χιλιάδες θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Το αποτέλεσμα είναι ο σύλλογος τρεις μήνες μετά την απόφαση να μην μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο, όπως θα είχε δικαίωμα να πράξει με βάση το δικαιοδοτικό σύστημα.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Η ομάδα μας διαγράφηκε πλήρως από τα μητρώα. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχουμε πάρει το σκεπτικό της απόφασης, καθαρογραμμένο. Διότι, μόνο αν το πάρουμε στα χέρια μας μπορούμε να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο. Προς το παρόν, δεν μπορούμε να προσφύγουμε. Ο κ. Σκουτέρης έχει λάβει την εν λόγω απόφαση. Τον ενοχλεί ο δικηγόρος μας συχνά από τον Ιανουάριο, αλλά ακόμη περιμένουμε…», είπε ο Μιχάλης Κακουλίδης, τον οποίο βλέπετε στην φωτογραφία από μια από τις παρουσίες του ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και του κ. Σκουτέρη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων πρόσθεσε: «Η ομάδα μας έχει εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μάλλον παίζει ρόλο ότι είμαστε ένα μικρό και ασήμαντο σωματείο και κανείς δεν δίνει σημασία, ούτε καν ο κ. Γραμμένος. Καταθέσαμε την πρώτη έφεση στις 21 Σεπτεμβρίου και ακολούθησαν άλλες τρεις τιμωρίες. Έχουμε κατέβει από την Κομοτηνή στην Αθήνα για τέσσερις δίκες. Και τελικά, οι αποφάσεις για όλα βγήκε στις 13 Δεκεμβρίου, τρεις μήνες μετά! Ενώ η Επιτροπή Εφέσεων πρέπει να αποφασίζει μέσα σε 7-10 μέρες. Εμάς άργησε τρεις μήνες. Ο κ. Σκουτέρης δεν εφάρμοσε τον κανονισμό, με αποτέλεσμα να μην έχουμε περιθώρια λειτουργία της ομάδας μας».