Συνάντηση του δημάρχου Ξάνθης με τον ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τζούντο

 

Την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον χρυσό ολυμπιονίκη της Αθήνας και χάλκινο στο Λονδίνο Ηλία Ηλιάδη είχε ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, στο περιθώριο της διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τζούντο για όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες στην Ξάνθη.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ξάνθη βρέθηκαν πάνω από 700 αθλητές και αθλήτριες για να λάβουν μέρος στους αγώνες, που φιλοξενήθηκαν στο Αμοιρίδειο. Πέρα από την αγωνιστική επιτυχία, με τον Μιρμάνη Ξάνθης να σαρώνει την Κυριακή τα μετάλλια και να κατακτά την πρώτη θέση στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, το σημαντικό είναι ότι σημειώθηκε και οργανωτική επιτυχία.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι αθόρυβα, με αυτήν την διοργάνωση, ήρθαν σε μια σχετικά νεκρή περίοδο τουριστικά για την Ξάνθη, ένα μήνα μετά το καρναβάλι και τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα, εκατοντάδες παιδιά που σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύθηκαν από γονείς οι οποίοι έμειναν τρεις μέρες στην πόλη και ξόδεψαν χρήματα σε αυτήν, ότι δηλαδή σημαίνει ο αθλητικός τουρισμός.

Η Ξάνθη είχε πέντε χρόνια να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη διοργάνωση στο τζούντο αν και διαθέτει ομάδα υψηλού επιπέδου με σημαντικές διακρίσεις. Παράλληλα, στην Ξάνθη βρέθηκαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας αλλά και ο ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης, που είχε δηλώσει ότι θα εγκαταλείψει το τατάμι αλλά τελευταία κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή του σε διάφορους διεθνείς αγώνες, καθώς άλλωστε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του αθλήματος παγκοσμίως.

Ο Δημαρχόπουλος είχε μάλιστα την ευκαιρία να γνωριστεί με τον Ηλιάδη και να ανταλλάξουν ιδέες για το πώς μπορεί να προωθηθεί το άθλημα ακόμα περισσότερο στην περιοχή, μέσα από πιθανή φιλοξενία και επόμενων διοργανώσεων, ενδεχομένως και διεθνών, που θα φέρουν παράλληλα την Ξάνθη στο επίκεντρο ταξιδιωτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τις κοντινές χώρες του εξωτερικού.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΠΑΙΔΩΝ Β – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ Α – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ – ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ