Ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης νικητής στα 3χλμ του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

 

Η κορυφαία διοργάνωση της Άνοιξης για την Αθήνα είναι ο Ημιμαραθώνιος της πόλης που αποτελεί και φέτος ένα σπουδαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Η πλατεία Συντάγματος γέμισε από νωρίς με μικρούς και μεγάλους, δρομείς όλων των ηλικιών και αγωνιστικών επιπέδων που επέλεξαν να γίνουν κομμάτι αυτής της γιορτής.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο, ωστόσο οι πρώτοι αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν ήταν οι δρομείς των 3χλμ. και εκεί είχαμε θρίαμβο για τον Μάρκο Γκούρλια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που ήταν νικητής στους Άνδρες με 9.05 σε μια κούρσα, όπου δεν χρειάστηκε να πιεστεί ιδιαίτερα.

Δεύτερος με 9.22 ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος και τρίτος ο Πολωνός Ματέους Μάντριαζ επίσης με 9.22.

Στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 10.02 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής, αφού το προηγούμενο ήταν 10.21 από το 2016 και ανήκε στην Ζωή Ανδρικοπούλου.

«Ελπίζω ο κόσμος να ευχαριστήθηκε τον αγώνα, εγώ προσωπικά χάρηκα που πήρα μέρος σε μία γιορτή για την Αθήνα. Μας επηρέασε λίγο ο αέρας που ήταν δυνατός, ενώ είχε και υγρασία, αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε τώρα την προετοιμασία για τους αγώνες του καλοκαιριού», είπε ο Μάρκος Γκούρλιας.