ΕΣΠΕΘΡ: Το σήκωσε ξανά μέσα στην Ξάνθη ο Έβρος Σουφλίου! Νίκησε 3-2 τον Ερμογένη και πήρε τον τίτλο στην ΑΠΟΛΥΤΗ ισοβαθμία!!!

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Έβρος Σουφλίου αναδεικνύεται πρωταθλητής Ανδρών στην ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας μέσα στην Ξάνθη.

Στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, αφού πρώτα πήρε το Σάββατο ένα ξεκούραστο τρίποντο από την μη κάθοδο στο Σουφλί του Αμυγδαλεώνα σε εξ’ αναβολής παιχνίδι, η ομάδα του Νίκου Μούχλια κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη με 3-2 σετ μέσα στο κατάμεστο ΔΑΚ Ξάνθης από τον Ερμογένη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο ομάδες να ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι είχαν ίδια αποτελέσματα και στα μεταξύ τους παιχνίδια, αφού στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Ερμογένης είχε νικήσει με 3-2 μέσα στο Σουφλί.

Τα πάντα κρίθηκαν λοιπόν, μετά την απόλυτη ισοβαθμία στην διαφορά των πόντων. Το Σουφλί κατάφερε να υπερασπιστεί την διαφορά των 15 πόντων που όφειλε να κρατήσει σε αυτήν την περίπτωση και πανηγυρίζει τον τίτλο μέσα στην Ξάνθη, ενώ θα κληθεί να παίξει αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία.

Για την ακρίβεια και για να καταλάβετε τι εννοούμε, πριν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν ισχνό προβάδισμα με μόλις ένα βαθμό διαφορά, 26 έναντι 25. Ο Ερμογένης ήταν αήττητος αφού είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο με 3-2 μέσα στο Σουφλί. Οι γηπεδούχοι θα αναδεικνύονταν Πρωταθλητές με νίκη (με οποιοδήποτε σκορ), αλλά ακόμα και με ήττα με 2-3 (με την προϋπόθεση ότι η συνολική διαφορά των πόντων που θα συγκεντρώσει, θα είναι θετική και πάνω από 15 πόντους).

Ο Έβρος Σουφλίου ταξίδεψε στην Ξάνθη με μοναδικό στόχο τη νίκη. Κερδίζοντας με 0-3, 1-3, καθώς και 2-3 (με την προϋπόθεση ότι η συνολική διαφορά των πόντων που θα συγκεντρώσει, να είναι τουλάχιστον -15) αναδεικνύονταν πρωταθλητής.

Το πρώτο σετ το κέρδισαν οι γηπεδούχοι με 25-22. Στο δεύτερο σετ οι Σουφλιώτες με το ίδιο σκορ 25-22 ισοφάρισαν το παιχνίδι. Στο τρίτο σετ οι γηπεδούχοι με 25-20 πήραν το σετ και ένα προβάδισμα τίτλου. Οι Εβρίτες δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν σε 2-2, αλλά με τον Ερμογένη να θέλει πλέον ουσιαστικά μόνο νίκη στο ται μπρέικ για να στεφθεί πρωταθλητής. Ωστόσο δίχως να πουν την τελευταία τους λέξη και πιο ψύχραιμοι στάθηκαν οι παίκτες του Νίκου Μούχλια και πανηγύρισαν τον τίτλο.

Τα σετ: 2-3 (25-22, 22-25, 25-20, 22-25, 10-15)

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Δημήτρης Παρασκευόπουλος): Αναστασόπουλος, Ευστρατίου, Καζάκης, Κοτόρνος, Μακρυνίτσας, Μαντζουράκης, Μασούρας, Ματθαίος, Μεμέτ-Ογλού (λ), Μπατζακίδης, Παυλίδης, Τερζόγλου, Τσατσούλας (λ), Χριστοδούλου.

Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μούχλιας): Αλατζιάς, Αλεξούδης Αθ., Αλεξούδης Κων., Κεσούδης, Κοτσάνης, Κουτσούλας, Μιλκίδης, Μούχλιας Δημ. (c), Μουχταρίδης (λ), Ντούμας, Παπαδημητρίου, Πανταζής, Πατσιάς (λ).