ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η πορεία της εφηβικής ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης προς τον αποψινό τελικό με την Ελευθερούπολη

 

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η εφηβική ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης στο να επαναλάβει την επιτυχία του ’14 και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Οι Έφηβοι της Ασπίδας το βράδυ  αντιμετωπίζουν στην Καβάλα, στον μεγάλο τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την αντίστοιχη ομάδα της Ελευθερούπολης και θέλουν να επαναλάβουν παλιά κατορθώματα και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ο δρόμος για να φτάσουν στο τελικό ήταν μεγάλος, αλλά τα κατάφεραν και δε θέλουν οι κόποι τους να πάνε χαμένοι. Από τα παιχνίδια των ομίλων ακόμα, έδειχναν πως είναι ξεκάθαρο φαβορί για να φτάσουν στον τελικό, αφού ολοκλήρωσαν τη συγκεκριμένη φάση με το απόλυτο 8 στα 8, επί των Λεύκιππου Ξάνθης, Αρίωνα Ξάνθης, Ένωσης Καβάλα και Ηρακλή Καβάλας.

Ούτε στα προημιτελικά φάνηκε η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης να μπορεί να τους σταματήσει, αφού στα δύο παιχνίδια γνώρισε ισάριθμες ήττες από την Ασπίδα. Στη Ξάνθη οι Ξανθιώτες επικράτησαν και με μεγάλη διαφορά (90-40) και στην Αλεξανδρούπολη έφυγαν με διαφορά 5 πόντων (50-55) και προκρίθηκαν με 2-0 νίκες χωρίς να χρειαστεί τρίτο παιχνίδι.

Και ήρθε τελικά ο ημιτελικός, εκεί όπου η Ασπίδα αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και έδειξε πως στόχος της ήταν η κατάκτηση του τροπαίου, παίρνοντας την νίκη με 60-71 που την έστειλε στον μεγάλο τελικό, όπου στις 20:00 σήμερα θα αντιμετωπίσει στο ΔΑΚ Καβάλας την Ελευθερούπολη.