Χρυσός ο Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής! Δύο χάλκινα και για Πρωτέα Αλεξανδρούπολης στο Χειμερινό Ρίψεων

 

Πέρα από τα δύο μετάλλια της Ευαγγελίας Παπαϊωάννου και του Γιάννη Δομάση στην σφαιροβολία γυναικών και παίδων, είχαμε άλλα τρία θρακιώτικα μετάλλια στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, το ένα από αυτά χρυσό! Ο πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ιάσωνας Θανόπουλος του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, αν και πήγε στον αγώνα με την δεύτερη επίδοση, κατέκτησε την πρώτη θέση στην δισκοβολία των ανδρών επιβεβαιώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο όνομα του αγωνίσματος στην χώρα. Ο φοιτητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και γιος του ασημένιου ολυμπιονίκη της πάλης στο Λος Άντζελες το 1984 Δημήτρη Θανόπουλου σημείωσε επίδοση 54.45μ και βρέθηκε σχεδόν δύο ολόκληρα μέτρα πιο πάνω από τον δεύτερο Εμμανουήλ Πεντίκη του Ερμή.

Στους αγώνες ωστόσο είχαμε και δυο χάλκινα μετάλλια για αθλητές του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης. Στο ίδιο αγώνισμα, την δισκοβολία αλλά στην κατηγορία των παίδων ο Χρήστος Κανοτζιάν κατέκτησε την τρίτη θέση με επίδοση 45,78μ ενώ στον ίδιο αγώνα ο Θανάσης Τσιακιρούδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέλαβε την πέμπτη θέση. Επίσης, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό παίδων με επίδοση 49,13μ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ευθυμία Τσιακίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την όγδοη θέση στην δισκοβολία των κορασίδων. Και μην ξεχνάμε τα δύο ασημένια μετάλλια της σφαιροβολίας από την Ευαγγελία Παπαϊωάννου και τον Γιάννη Δομάση του Διομήδη Ξάνθης (θυμηθείτε το προηγηθέν χρονικά ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).