ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ώρα κούπας για τους εφήβους της Ασπίδας με τις ευχές του πρώην συμπαίκτη τους Βαλάντη Κουρτίδη

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον πρώτο μεγάλο τελικό στις διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ φέτος που χρονικά τουλάχιστον δεν θα είναι το Κύπελλο Ανδρών το μεσημέρι της Κυριακής αλλά ο τελικός στο Πρωτάθλημα Εφήβων ανάμεσα σε Ασπίδα Ξάνθης και Ελευθερούπολη.

Η αναμέτρηση θα γίνει στο ουδέτερο γήπεδο του ΔΑΚ Καλαμίτσας Καβάλας, που κρίθηκε ότι είναι η πιο ουδέτερη έδρα καθότι στην μέση, αν και στο νομό Καβάλας. Η αναμέτρηση αποτελεί το μείζον θέμα συζήτησης και στο ανδρικό της Ασπίδας, που αναμένεται να μετακομίσει το Σάββατο στην Καβάλα.

Άλλωστε πολλά από τα παιδιά της εφηβικής ομάδας στελεχώνουν και το ανδρικό τμήμα που έχει κρίσιμο αγώνα την Κυριακή. Επιπλέον, ενδεικτικό της σημασίας του γεγονότος είναι και το ότι ο Βαλάντης Κουρτίδης, ένας παίκτης που προέρχεται από τα αναπτυξιακά της Ασπίδας και πλέον στελεχώνει την ομάδα του Άρη, έστειλε μέσω της Ξάνθης Sport τις δικές του ευχές για την αναμέτρηση.

«Πριν δυο χρόνια έζησα μια φοβερή στιγμή της ζωής μου με την παιδική ομάδα της Ασπίδας. Μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις και πλούσιες εμπειρίες, με φίλους και συμπαίκτες που ήμασταν μαζί από τα παιδικά μας χρόνια. Εύχομαι στους πρώην συμπαίκτες του, στους φίλους μου και στους προπονητές μου καλή επιτυχία στον μεγάλο τελικό ΕΚΑΣΑΜΑΘ Εφήβων και να καταφέρουν να πάρουν την κούπα του πρωταθλητή», είπε ο Κουρτίδης.

Δυο χρόνια μετά από εκείνες τις στιγμές, οι παίδες έγιναν έφηβοι και διεκδικούν τον πρώτο εφηβικό τίτλο της Ασπίδας από το 2014. Ο τελικός του πρωταθλήματος Εφήβων ανάμεσα στην τυπικά φιλοξενούμενη Ασπίδα Ξάνθης και τον τυπικά γηπεδούχο ΓΣ Ελευθερούπολης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου. Διαιτητές  έχουν οριστεί από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι Δημάδης και Μπακάλης.