Δύο χρυσά η Βάλια Σαμαρά του Πανθρακικού στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα Ε2 των Σερρών

 

Μπορεί σε τοπικό επίπεδο Θράκης τις προηγούμενες ημέρες το άθλημα του τένις να μας απασχόλησε λόγω της διεξαγωγής του  2ου Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Ε2 του 2018 κάτω των 12 ετών, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Αλεξανδρούπολης, ωστόσο το ίδιο διάστημα αγώνες για μεγαλύτερες ηλικίες έγιναν και στον Α.Ο.Α Νέας Περάμου Καβάλας και στην πόλη των Σερρών.

Μάλιστα, στη διοργάνωση των Σερρών για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 16 ετών ακούστηκε έντονα το όνομα του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κομοτηνής (Π.Ο.Α.Κ.).

Η Βάλια Σαμαρά αν και μόλις 15 ετών που κέρδισε την πρωτιά τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, κρατώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει και το 2017 στην ίδια διοργάνωση.Η Βάλια ξεκίνησε ιδανικά το 2018, αφού σε τέσσερις Πανελλαδικές διοργανώσεις που συμμετείχε μέχρι τώρα κατέκτησε δύο τίτλους στα μονά, έναν τίτλο και μία δεύτερη θέση στα διπλά.

Στον τελικό η Σαμαρά επικράτησε με 6-4 και 7-5 της Ιωάννας Γιαννακου. Με την ίδια αυτή παίκτρια αποτέλεσαν ζευγάρι και στο διπλό και δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν εύκολα στην κορυφή, αφού όπως αποδείχθηκε ήταν οι κορυφαίες δύο τενίστριες της διοργάνωσης.

 

Στα αγόρια, ο μικρότερος της παρέας (δεκατετράχρονος) Σπύρος Τερλεμές σταμάτησε την πορεία του στην 16άδα στα μονά και στους ημιτελικούς στα διπλά (με συμπαίκτη τον αδερφό του Κώστα), μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο 15χρονος Δημήτρης Παπαδόπουλος προδόθηκε από πόνο στον δεξιό αγκώνα (μια τενοντίτιδα τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες) και σταμάτησε στους προημιτελικούς στα μονά, παίζοντας εκπληκτικό τένις. Τέλος, ο 16χρονος Κώστας Τερλεμές έφτασε στον τελικό των μονών και στα ημιτελικά των διπλών, χάνοντας την πρωτιά στις λεπτομέρειες και παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου.

Έχοντας ως πρότυπα τους προαναφερθέντες αθλητές, στο ίδιο τουρνουά και άλλοι τρεις εκκολαπτόμενοι αθλητές του Ομίλου είχαν αξιόλογη παρουσία, φτάνοντας στους 16 στα μονά και διπλά. Πρόκειται για τον 11χρονο Δημήτρη Βασιλειάδη, την 11χρονη Ραφαηλία Γιανναράκη  και την 12χρονο Ραφαέλα Καρρά, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην κατηγορία κάτω των 12 χρόνων με αξιώσεις και ζήλο για διάκριση, δείχνοντας ενθαρρυντικά σημάδια βελτίωσης.

«Η πορεία των αθλητών του Ομίλου δίνει δύναμη στους ανθρώπους του Π.Ο.Α.Κ. και γεμίζει ελπίδες στα υπόλοιπα μικρότερα παιδιά – αθλητές του. Ευχόμαστε οι επιτυχίες των αθλητών μας να εμπνεύσουν τους ηλικιακά μικρότερους των τμημάτων εκμάθησης, ούτως ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη συνέχεια και άνοδος του τένις στην ακριτική περιοχή μας», επισημαίνει ανακοίνωση του ΔΣ του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κομοτηνής.