Γ’ Εθνική: Όλα τα σενάρια στη μάχη της παραμονής για Άρη Αβάτου, Ορφέα Ξάνθης, ΑΕ Διδυμοτείχου και… Νέστο Χρυσούπολης

 

Μετά και τους αγώνες της 20ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή, όπου ο Απόλλων Παραλιμνίου κατέκτησε την πρωτη θεση που οδηγει στα μπαραζ ανόδου, αλλά και ουσιαστικά και στην παραμονή όπου πλέον μένουν τρεις ομάδες, όλες  της Θράκης, που διεκδικούν να αποφύγουν τις δυο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής αποχαιρέτησε πλέον και μαθηματικά μετά τους Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και Καρπερής, και ο Ξηροπόταμος και τις ομάδες αυτές θα ακολουθήσει τουλάχιστον μία ακόμα από την Θράκη, αφού ο Νέστος με το διπλό στο Σκουταρι εξασφαλισε ουσιαστικά την κατηγορία, αφού μόνο σε ένα τρελό σενάριο ισοβαθμίας με την ΑΕΔ στους 31 βαθμούς πρεπει να δεχθεί το λιγότερο … 12 τέρματα στους δυο επόμενους αγώνες του και φυσικά με ήττες για να κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η ΑΕ Διδυμοτείχου με 25 βαθμούς που ωστόσο μετά τις δύο διαδοχικές νίκες της και την ισοπαλία στο καστρο της Φελώνης με το Άβατο αν και ήθελε νίκη, ελπίζει στο απόλυτο με αδιαφορες αλλά πολύ δυνατες ομάδες όπως ο Αετός Ορφανού την προσεχή Κυριακή και ο πρωταθλητής Απόλλωνας Παραλιμνίου. Αν καταφέρει να φτάσει στους 31 βαθμούς θα ελπίζει στην σωτηρία αλλά και πάλι δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά της αποτελέσματα.

Ο  Άρης Αβάτου δεν μπορεσε να νικήσει την ΑΕΔ και να ξεκαθαρίσει προωρα την παραμονή του και με 29 βαθμούς, θελει βαθμούς στο Παραλίμνιο ώστε να μην παει σε αγωνα δίχως αυριο την τελευταια αγωνιστική με το αδιάφορο μεν αλλά μαχητικό όπως έχει αποδειχθεί Σιδηροχωρι.

Τέλος ο Ορφέας Ξάνθης με 28 βαθμούς, μετά την νικη επί του Σιδηροχωρίου, έχει άλλα δύο εκτός έδρας δύσκολα ματς με Σκουταρι και Καβάλα και πιθανότατα θα χρειαστεί τρεις βαθμούς σε κάποιο από αυτά για να εξασφαλίσει και μαθηματικά  την παραμονή του, αφού εννοείται σε ισοβαθμία με το Διδυμότειχο.

Το ThrakiSportS δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, επιχειρεί όπως κάνει εδώ και εβδομάδες να παρουσιάσει την εικόνα του υπόλοιπου προγράμματος για κάθε ομάδα που μάχεται για την παραμονή, παρουσιάζοντας τις ομάδες με βάση την βαθμολογική τους κατάταξη, ώστε να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας.

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

6. Άρης Αβάτου 29 (20-14): Απόλλων Παραλιμνίου (εκτός), Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (εντός)

7. Ορφέας Ξάνθης 28 (27-23): Καβάλα (εκτός), Ελπίδα Σκουτάρεως (εκτός)

————————————

8. ΑΕ Διδυμοτείχου 25 (16-22): Αετός Ορφανού (εντός), Απόλλων Παραλιμνίου (εντός)