“Επιστροφή” στον Έβρο για τον πρωην της ΑΕΔ και του Ηρακλή Θέμη Μυλωνά

 

Στον Έβρο επιστρεφει έστω και για φιλικούς αγώνες ο Εβρίτης επιθετικός της ακαδημίας του Πρωτέα Θεσσαλονίκης Θέμης Μυλωνάς.

Ο 15χρονος (γεννημένος 19/06/2002) Μυλωνάς επιστρεφει στα πάτρια εδάφη και στο Διδυμότειχο όπου και μεγάλωσε, για φιλικά με την ομάδα του Πρωτέα σε μεγάλο τουρνουά που θα διοργανώσει στις 17-18/3 η ακαδημία του ΠΑΟΚ Ισαακίου (didymoteicho football festival), με αρκετες δυνατές ομάδες και εκτός Έβρου, ακαδημία στην οποία προπονείται ατομικά τα καλοκαίρια στις διακοπές του από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Μυλωνας φοιτά στην Α’ Λυκείου και την περίοδο αυτή εκτός από την ομάδα του τον Πρωτέα όπου είναι και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας,  διακρίνεται και στους πανελλήνιους σχολικούς αγωνες με το 1ο ΕΠΑΛ  Ευόσμου. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕ Διδυμοτείχο με συμμετοχές στην μικτες της ΕΠΣ Έβρου και κατόπιν μετακόμισε λόγω μεταθεσης του πατέρα Σάκη στην Θεσσαλονίκη (παλιού ποδοσφαιριστή της Καρωτής, της Μάνης του Ασπρονερίου, του Παλιουρίου και ομάδων της ΕΠΣ Λαρίσης) και για μια διετία στις δυνατές ακαδημίες του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Super League K15 όπου και εκεί διακρινόταν είτε ως φορ, είτε ως πλάγιος επιθετικός.

Την περίοδο αυτή βρίσκεται στα “μπλοκάκια” σκάουτερ από την Βόρεια και όχι μόνο Ελλάδα, ακαδημιών Super league και Football League, αφού είναι γνωστός από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, ενω παρακολουθείται  από ομάδες της Κεντρικής Ευρώπης για να δοκιμαστεί μετά το Πάσχα.