ΕΠΣ Ξάνθης: Πέρασε και από τον Πετεινό η Ασπίδα που έκανε το 18×18 και στοχεύει το… αήττητο

 

Με το ίδιο ακριβώς σκορ κρίθηκε το ντέρμπι των πρωτοπόρων και του δεύτερου γύρου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, ανάμεσα στον Άρη Πετεινού και την Ασπίδα Ξάνθης που συνέχισε με νίκη και έκανε το 18×18.

Μετά από ένα άκρως αμφίρροπο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες τις δικές τους ευκαιρίες απέναντι από τους γκολκίπερ τελικά η πρωτοπόρος Ασπίδα Ξάνθης συνέχισε με νίκη και διατήρησε και αυτή την εβδομάδα το απόλυτο των νικών της στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 0-1 και του Άρη Πετεινού.

Πρώτη φάση της αναμέτρησης αυτή του 17ου λεπτού όταν ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Γιάννης Χριστοφορίδης έκλεψε τη μπάλα μετά από λάθος της άμυνας του Πετεινού και έκανε ένα πλασέ που απέκρουσε όμως ο Ζαρζακόπουλος, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κοντομιχάλη να απειλήσει για την Ασπίδα με μια κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να φεύγει για λίγο πάνω από τα δοκάρια του Άρη.

Τελικά λίγο πριν την ανάπαυλα, και συγκεκριμένα στο 43′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα πέναλτι σε ανατροπή του Χριστοφορίδη, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο ίδιος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Στην επανάληψη ο Άρης Πετεινού βγήκε πιο «επιθετικός» και κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μάλιστα και τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα, στις οποίες όμως ο «αίλουρος» της Ασπίδα, Μάριος Χατζηγεωργίου φώναξε δυνατά «παρών» και κράτσε για άλλη μια αγωνιστική την εστία του ανέπαφη.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Ανέστη Νεοφυτιάδη απείλησε αρχικά στο 55′ με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Δασκαλάκη, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χατζηγεωργίου, για να έρθει η φάση του 75ου λεπτού, όταν ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια το σουτ του Πουτακίδη και διατήρησε το 0-1 υπέρ της ομάδας του.

Τελευταία ουσιαστική φάση της αναμέτρησης στο 77′ οπότε και ο Καντηλάφτη εντόπισε μια αδράνεια στην άμυνα της Ασπίδας και δοκίμασε το πόδι του, αλλά είδε και πάλι τον Μάριο Χατζηγεωργίου να του φωνάζει «όχι» και να χαρίζει στην ομάδα του Χρήστου Σαμαρά μια ακόμα νίκη, την 18η σε ισάριθμα ματς.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτιάδης): Ζαρζακόπουλος, Νεανίδης (11′ Καντηλάφτη, 80′ Σταγώνης), Ρέβης, Θεοδωρίδης, Κασάπογλου, Παναγιώτου, Σερίφογλου, Πουτακίδης, Τσακιρούδης, Δασκαλάκης, Θώμογλου (89′ Γούλας)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης (32′ Χατζηπαρασκευάς), Πεντεζίδης (81′ Κυριαζίδης), Γελαδάρης (3′ Σαββόγλου), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος (75′ Νικολούδης), Κατσής.