ΕΠΣ Θράκης: Με αμφισβητούμενο τέρμα ο Ίασμος νίκησε το Κόσμιο με ανατροπή και το έπιασε στην κορυφή

 

Μετά από ένα πολύ κακό πρώτο μέρος και μια εξαιρετικού θεάματος επανάληψη η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου νίκησε με ανατροπή τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τον έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έδειχναν να ελέγχουν το ματς, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα την αντίπαλη περιοχή, κάτι όμως που δε μπορούσε να κάνει κι ο Ίασμος στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη το ματς πήρε φωτιά και είχαμε τα δύο γκολ της αναμέτρησης, αρκετές φάσεις, ταχύτατο ρυθμό, ανατροπή του σκορ, αλλά και… διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα στο 35′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν αν πάρουν το προβάδισμα στην αναμέτρηση, όταν ο Φώτης Ξενάκης εκμεταλλεύθηκε ωραία τη μπαλιά του Αραμπατζή και με πλασέ νίκησε τον Παπουτσίδη για το 0-1, που ήταν και το σκορ της ανάπαυλας, με τον Ίασμο ακόμα και μετά το γκολ να μη μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Δεληγιάννη.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν άρδην και είχαμε εξαιρετικό ρυθμό, πολλές φάσεις, αλλά και ανατροπή. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Ανέστη Σπυριάδη μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή, και έφεραν αρχικά το ματς στα ίσα στο 63′ όταν ο Βιόπουλος έκανε το «μπάσιμο» από τα δεξιά και πάτησε περιοχή για να νικήσει εν συνεχεία με ωραίο πλασέ τον Δεληγιάννη.

Από εκεί κι έπειτα η ομάδα του Ιάσμου έκανε την αντεπίθεσή της και έκλεισε για το επόμενο 15λεπτο τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του, απειλώντας στο 73 με τον Αντωνιάδη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, αλλά και στο 75′ όταν ο Βιόπουλος επιχείρησε ένα σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά και δύσκολα σε κόρνερ ο Δεληγιάννης.

Τελικά ένα λεπτό αργότερα, από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπερτράντ Ρομπέρ η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στον Αντωνιάδη ο οποίος από κοντά έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για την ομάδα του, και να την ανεβάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον χθεσινό της αντίπαλο.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Ανέστης Σπυριάδης): Παπουτσίδης, Αμοιρόπουλος, Βιόπουλος (90′ Κωστίδης), Χουσεΐν Σ., Λειβαδιώτης,Κλής, Γιαννακιτσίδης, Χουσεΐν Χ. (46′ Ντερμιτσίδης), Καραπάτσιος (46′ Αμοιρόπουλος), Αντωνιάδης, Ρομπέρ.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Σάββας Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζαγγούλος, Γιάπρακτσης, Λεβεντέλλης (78′ Βοργιατζίδης), Αραμπατζής (66′ Γαβριήλ), Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης.