Α2 Ανδρών: Η μάχη της ΓΕ Αλεξανδρούπολης με Άρη και Σέρρες για την παραμονή δυο στροφές πριν το φινάλε

 

“Φουντώνει” η μάχη της παραμονής στον 1ο υποόμιλο του Βορρά στην Α2 κατηγορία αφού απομένουν μόλις δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι άουτ παραμονής.

Σε αυτά μετά και τον υποβιβασμό του ΑΟ Ορεστιάδας μετά από πολλά χρόνια στο τοπικό της ΕΣΠΕΘΡ, τρεις ομάδες η ΓΕ Αλεξανδρούπολης, ο ΑΟ Σερρών και ο άλλοτε πρωταθλητής Άρης θα παλέψουν για την παραμονή με όλες να έχουν πολλές πιθανότητες για την πρώτη θέση των πλέι άουτ που οδηγεί σε σίγουρη παραμονή. Και μιλάμε για την πρώτη θέση αφού και η δεύτερη υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην παραμονή αρκεί να παραμείνει και την νέα χρονιά στην Volley League o Εθνικός Αλεξανδρούπολης πράγμα που αυτή την στιγμή δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πολλά θα κριθούν στον αγώνα της Μίκρας την προσεχή αγωνιστική όπου ο Άρης υποδέχεται την ΓΕΑ δεδομένου ότι οι Σέρρες θα κερδίσουν εύκολα τον υποβιβασμένο ΑO Ορεστιάδας. Εάν κερδίσει η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ο Άρης ακόμα και αν κερδίσει τελευταία αγωνιστική στην Ορεστιάδα θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στο τοπικό της ΕΠΕΣΘ γράφοντας με “μαύρα γράμματα” την φετινή σεζόν στην ένδοξη ιστορία του. Από την άλλη εάν οι Θεσσαλονικείς κερδίσουν με καθαρό σκορ, 3-0 και 3-1 δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση, ενώ οι Εβρίτες θα θέλουν επίσης καθαρή νίκη τελευταία αγωνιστική με τις Σέρρες για να κατακτήσουν την δεύτερη θέση και να ελπίζουν στην παραμονή του Εθνικού για την σωτηρία τους.

Τέλος στο σενάριο που ο Άρης κερδίσει με 3-2 η ΓΕΑ θέλει μια νίκη την τελευταία αγωνιστική, αφού με τρίποντο παίρνουν την πρώτη θέση, ενώ ακόμα και με 3-2 με τις Σέρρες θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στους 14 με τους Θεσσαλονικείς να υποβιβάζονται απ’ ευθείας.

Το πρόγραμμα των 3 μονομάχων της παραμονής δυο στροφές πριν το φινάλε:

1. ΓΕ Αλεξανδρούπολης (11 βαθμοί): Άρης (εκτός), ΑΟ Σερρών (εντός)
——————————-
2. ΑΟ Σερρών (10 βαθμοί): ΑΟΟ (εντός), ΓΕΑ (εκτός)
——————————–
3. Άρης (9 βαθμοί): ΓΕΑ (εντός), ΑΟΟ (εκτός)