Αθώος και από το Εφετείο της Κομοτηνής ο Χρήστος Πανόπουλος για το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία

 

Συζητήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Θράκης, στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής, η γνωστή υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος που είχε πριν περίπου 4 χρόνια ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος στην Εγνατία Οδό, όταν δεν πρόλαβε να αντιδράσει και παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο άτομα που κινούνταν πεζή πάνω στο οδόστρωμα.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθη αντιμετώπιζε κατηγορίες ακόμα και για πιθανή ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά το δικαστήριο για δεύτερη φορά και με νέα σύνθεση τον απάλλαξε από οποιαδήποτε κατηγορία, αναγνωρίζοντας ότι ο ίδιος έκανε ότι όφειλε να κάνει και δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να προβλέψει ότι θα υπήρχαν πεζοί στην Εγνατία Οδό αμέσως μετά την στροφή στο ύψος του Ιάσμου και να αποτρέψει την τραγική τους κατάληξη, κάτι που σε κάθε περίπτωση πάντως το δικαστήριο έκρινε ότι προσπάθησε.

Ο Πανόπουλος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο όπως είχε συμβεί και σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον Δεκέμβριο του 2015 αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του και πρώην βουλευτή και υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, αθωώθηκε για δεύτερη φορά με σύμφωνη μάλιστα γνώμη της εισαγγελέως της έδρας και ομόφωνη απόφαση των τριών δικαστών – εφετών, που κλήθηκαν την Τρίτη να δικάσουν σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση. Σε αντίθεση με το πρωτόδικο δικαστήριο, πάντως, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση δεν κράτησε τόσες πολλές ώρες στο ακροατήριο.

Πρωτόδικα ο Χρήστος Πανόπουλος είχε επίσης αθωωθεί από το δικαστήριο της Ξάνθης μετά από μια μαραθώνια ωστόσο τότε διαδικασία. Εναντίον εκείνης της αθωωτικής απόφασης είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου ο τότε αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γιώργος Καντζίδης ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σταθερά την υπόθεση και η πολιτική αγωγή, δηλαδή συγγενείς των δύο θυμάτων που διεκδικούσαν υψηλότατες αποζημιώσεις για ψυχική οδύνη.

Τελικά ο Χρήστος Πανόπουλος και με τη βούλα του Εφετείου Θράκης βγαίνει αθώος από όλη αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια αλλά όσοι τον γνωρίζουν και βρίσκονται κοντά του, τονίζουν ότι βγαίνει και πάρα πολύ τραυματισμένος ψυχικά, αφού το σοκ από όσα υπέστη και ο ίδιος με εκείνο το τραγικό δυστύχημα ήταν μεγάλο και παρά το πέρασμα τόσων ετών δεν είναι κάτι που εύκολα ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει.