Γ’ Εθνική: Σημαντικά ματς σε Φελώνη και ΔΑΚ Κομοτηνής για την εξέλιξη του 1ου ομιλου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με δυο παιχνίδια άνοιξε το Σάββατο η αυλαία της 19ης και κρίσιμης αγωνιστικής που θα κρίνει πολλά, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και στον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Συγκεκριμένα στο Παραλίμνιο ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Παραλιμνίου φιλοξένησε τον πολύ καλό Ορφέα Ξανθης και τον νίκησε με το πλασματικό 4-2, ενω στην Αλεξανδρούπολη η ΑΕ Διδυμοτειχου επικράτησε της Δόξα Προσκυνητών με 2-0, με τους Εβρίτες να μειώνουν στον πόντο την διαφορά τους από τον Ορφέα και τους φιλοξενούμενους να υποβιβάζονται και μαθηματικά του χρόνου στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ξεκινούμε από την Φελώνη Ξάνθης όπου ο Άρης Αβάτου υποδέχεται σε ένα παιχνίδι “τελικό” κυρίως για τους Δραμινούς τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου. Οι δυο ομάδες απέχουν 4 βαθμούς μεταξύ τους με τον Άρη να έχει 25 όσους και ο Ορφέας Ξάνθης και να βρίσκεται ένα μόλις βαθμό από την ΑΕΔ που υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα σε ένα Θρακιώτικο “τελικό” παραμονής. Ο Μέγας Αλέξανδρος θέλει μόνο νίκη αλλιώς μετά τις τελευταίες του αποτυχίες με Ορφέα Ξάνθης και ΑΕΔ έμεινε 4 βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζωνη. Εκτός έδρας δεν είναι ιδιαιτερα καλός αφού σε 9 αγώνες μετρα 1 νικη στην τελευταία του έξοδο με την Καρπερή, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 6-15 κατά.

Στο αλλο στρατόπεδο ο Άρης Αβάτου μετά την ήττα του στο τοπικό και επεισοδιακό ντέρμπι της Ξάνθης με τον Ορφέα, νιώθει και αυτός την καυτή ανασα του Διδυμοτείχου και παρά το σχετικό βατό πρόγραμμα με 3 εντος έδρας ματς και ένα εκτός στο Παραλίμνιο, πρέπει να προσέξει και να διαφυλάξει το απόρθητο “κάστρο” του για μην μπλέξει σε περιπέτειες μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο Άρης θα στερηθεί την παρουσία των τιμωρημένων Παύλου Ευθυμιάδη, Μιχάλη Ταχτσίδη και Πέτρου Σαρηγιαννίδη, ενώ επιστρέφουν οι Μιχάλης Μελισσόπουλος και Ντίνος Τουργαΐδης. Η ομάδα του Αβάτου στην έδρα του μετρα σε 8 παιχνίδια 4 νίκες και 4 ισοπαλίες με γκολ 11-4 υπέρ, ενώ εκτός Φελώνης έχει σε 10 αγώνες, 2 νίκες στο Σιδηροχώρι και στην Χρυσούπολη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 5-9. Στον πρώτο γύρο στον Ξηροπόταμο ο Μέγας είχε επικρατήσει του Άρη με 1-0. Θυμηθείτε την αποστολή του Κυριάκου Κετσιεμενιδη με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τέλος στο ΔΑΚ Κομοτηνής η μαχητική Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου που υποβιβάστηκε και μαθηματικά φιλοξενεί την άλλη υποβιβασμένη και ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής με στόχο την δεύτερη εντός έδρας νίκη του στην Κομοτηνή. Η ομάδα των Σερρών με 9 μόλις βαθμούς είναι με διαφορά η πιο ντεφορμέ ομάδα του ομίλου με 2 βαθμούς σε 13 παιχνίδια με τελευταία της νίκη να είναι αυτή στον Ξηροπόταμο για την 5η αγωνιστική.

Απέναντι σε μια τετοια ομάδα, η ίσως πιο νεανική ομάδα της Γ’ Εθνικής Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, με μόλις 10 βαθμούς, την χειρότερη άμυνα (33 τερματα) και επίθεση (μόλις 9) του πρωταθλήματος, θέλει την νίκη ώστε να αποφύγει την τελευταία θέση στην μάχη με την σημερινή αντιπαλό της. Εντός έδρας στην Κομοτηνή σε 9 αγώνες έχει 1 νίκη επί των Προσκυνητών, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 4-15 (εκτός έδρας έχει επίσης σε 9 παιχνίδια 1 νίκη επί της Καρπερής, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 5-18. Στον πρώτο γύρο στην Ηράκλεια Σερρών η Δόξα πήρε την πρωτη της νίκη στο πρωτπαθλημα με 1-0. Θυμηθείτε την ελλειπή αποστολή που επέλεξε ο Ζόραν Στοϊνοβιτς και ο Αντώνης Παππούς, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωριζει το ντερμπι της Καβάλας αναμεσα σε Νεστο και ΑΟΚ αλλα και αυτό της Ελπίδας Σκουταρεως με τον Αετό Ορφανού. Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής: Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης 4-2, ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών 2-0 (Σαββατο), Άρης Αβάτου – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, Αετός Ορφανού – Ελπίς Σκουτάρεως, Νέστος Χρυσούπολης – ΑΟ Καβάλα, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS, τόσο σήμερα Σάββατο όσο και την Κυριακή.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ