Οι αναμνήσεις της Ελένης Μεμετζή από το πρώτο φάιναλ φορ Κυπέλλου Ελλάδας που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Για περισσότερα από 14 χρόνια η Ελένη Μεμετζή, τίμησε την φανέλα με το Εθνόσημο. Αρχηγός με «Α» κεφαλαίο για την «γαλανόλευκη», παρούσα στα μεγαλύτερα ραντεβού της Εθνικής, η «Σαντορινιά» έχει ζήσει στο μάξιμουμ στιγμές τίτλων με τα Βριλήσσια.

Έχοντας κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα, η Μεμετζή, έζησε την γιορτή του βόλεϊ που έστησαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο νησί, οι τοπικοί άρχοντες και οι διοικούντες τον ΑΟ Θήρας, φιλοξενώντας το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Η εμβληματική πασέρ των ελληνικών γηπέδων, ήταν παρούσα στο πρώτο Κύπελλο που διοργάνωσε η Ελληνική ομοσπονδία Πετοσφαίρισης το διήμερο 19-20 Μαρτίου του 1999 στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη. Διοργάνωση, που όπως λέει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, όσο και αν τα χρόνια έχουν περάσει, δεν μπορεί να ξεχάσει. 

«Και να θέλω να την ξεχάσω δεν μπορώ» ήταν το πρώτο σχόλιο της Μεμετζή που με μαεστρία οδήγησε τα Βριλήσσια σε νίκη με 3-0 σετ επί του Παναθηναϊκού. «Η χαρά μου ήταν διπλή. Πρώτα, γιατί κατακτήσαμε το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό, μια εκπληκτική ομάδα με μεγάλες παίκτριες. Επίσης ήμουν πολύ χαρούμενη γιατί πανηγύριζα το Κύπελλο κοντά στο σπίτι του μου, στην Ορεστιάδα. Θυμάμαι ότι στο γήπεδο είχαν έρθει συγγενείς και φίλου μου από την πόλη μου. Ήταν σαν να έπαιζα εντός έδρας. Ήταν μια πραγματική γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ, Το γήπεδο ήταν γεμάτο, δεν έπεφτε καρφίτσα. Στο γήπεδο υπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα» θυμάται χαρακτηριστικά.

Και τώρα μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η διοργάνωση, για δεύτερη φορά στην ιστορία, φιλοξενήθηκε σε ένα από τα νησιά που οι κάτοικοί του, λατρεύουν το βόλεϊ. «Οι Σαντορινιοί διψούν για τέτοιες διοργανώσεις και να είστε σίγουροι, ότι όσοι έρθετε στο νησί, θα ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία», έλεγε πριν τους αγώνες η πρώην προπονήτρια του ΑΟ Θήρας που ήδη από την περασμένη Τετάρτη, οπότε και μίλησε στην σελίδα της ΕΟΠΕ, είχε χρίσει ως απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου την ομάδα του Ολυμπιακού…