Γ’ Εθνική: Τελικοί παραμονής το μεσημέρι για Ορφέα Ξάνθης, Διδυμότειχο και Προσκυνητές (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με δυο παιχνίδια ανοιγει από το Σάββατο η αυλαία της 19ης και κρίσιμης αγωνιστικής που θα κρίνει πολλά, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και στον Α’ Όμιλο, όπου συμμετέχουν οι πέντε ομάδες της Θράκης.

Συγκεκριμένα στο Παραλίμνιο ο πρωτοπόρος Απόλλωνας Παραλιμνίου φιλοξενεί τον Ορφέα Ξανθης που θέλει βαθμό ή βαθμούς, ενω στην Αλεξανδρούπολη λόγω χιονιά η ΑΕ Διδυμοτειχου αντιμετωπίζει την Δόξα Προσκυνητών με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη και τους φιλοξενούμενους σε περίπτωση ήττας να υποβιβάζονται και μαθηματικά του χρόνου στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ξεκινούμε λοιπον από την Αλεξανδρούπολη και το Θρακιώτικο ντερμπι όπου η ΑΕ Διδυμοτείχου φιλοξενει λόγω χιονιά το Σαββατο την Δόξα Προσκυνητών. Οι Εβρίτες μετά την παρα πολύ σημαντική νίκη με ανατροπή στον Ξηροπόταμο όπου εβαλε “φωτια” στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 21 βαθμούς και θέλει να τα πάιξει όλα για όλα στις επόμενες 4 αγωνιστικές και ιδιαιτερα στις 2 επόμενες με τους Θρακιώτες Προσκυνητές και Άβατο. Η ΑΕΔ μπορεί να έχει την 3η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 μόλις τέρματα, ωστόσο δειχνει “επτάψυχη” αν και σχεδόν όλοι την είχαν ξεγραμμένη ιδίως μετά την συντριβή από τον Ορφέα Ξάνθης

Μάλιστα αλλάζοντας έδρα, θέλει να της φέρει γούρι το “Φώτης Κοσμάς”, αφου στο Δημοτικό Γήπεδο Διδυμοτείχου αγνοεί την νίκη σχεδόν 5 μήνες όταν για την 3η αγωνιστική και τις 15 Οκτωβρίου του 2017 επικράτησε με 2-1 της Καρπερής. Η ΑΕΔ εντός έδρας σε 8 παιχνίδια μετρά 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα έχοντας τέρματα 7-6, ενώ αντίθετα εκτός έδρας έχει 3 νίκες σε 10 αγώνες, μια ισοπαλία και 6 ήττες με τέρματα 7 υπέρ και 16. Θυμηθείτε την 20μελή αποστολή της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Από την άλλη η Δόξα Προσκυνητών που αδίκησε τον εαυτό της την φετινη σεζόν με τους 16 μόλις βαθμούς, θα παίξει χωρίς ιδιαιτερο αγχος στον αγώνα αφού μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει και θέλει το 4 Χ 4 μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος αλλά ακόμα και να το πετύχει οι 28 βαθμοί να μην της αρκούν για την σωτηρία. Ωστόσο όπως έδειξε και στις Σερρες με το Σκουταρι παίρνοντας λευκή ισοπαλία και βαζοντας τελος στα όνειρα της Ελπίδας, θα παλέψει όλα τα παιχνίδια όπως και αυτό με το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας όπλο την καλή της επίθεση. Η ομάδα των Προσκυνητών εκτός έδρας μετρά σε 9 αγώνες, 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες με γκολ 8-14 (εντός έδρας στο γήπεδο του ραδιοφωνικού σταθμού σε 9 αγώνες έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, έχοντας τέρματα 10-15 κατά. Στον πρώτο γύρο η Δόξα Προσκυνητών είχε επικρατλησει στην Κομοτηνή με 2-1. Θυμηθείτε την αποστολή της Δόξας Προσκυνητών με ένα κλικ ΕΔΩ.

Στο Παραλίμνι ο γηπεδούχος με τον “αερα” 6 βαθμών από τον δέυτερο και εκπληκτικό Αετό Ορφανού, έχοντας το εντός έδρας απολύτο θέλει να πετύχει την 10η νίκη στο “κάστρο” του απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης. Ο Απόλλων έχει 42 βαθμούς και με νλικη δική του στραβοπάτημα του Αετούςμε την Ελπίδα Σκουτάρεως “αγκαλιάζει” την πρωτη θέση στον 10 όμιλο που οδηγού στα μπαράζ ανόδου. Από την άλλη ο Ορφέας Ξάνθης τις τελευταίες αγωνιστικές θυμίζει την περσινή ομάδα που εντυπωσιασε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και είχε “σπασει” πέρυσι ακόμα την έδρα του πρωταθλητή Απολλωνα Καλαμαριάς. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει το ίδιο όνομα θέλει να κάνει ακόμα και την εκπληξη και να πάρει την 2η εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Ορφέας με 25 βαθμούς, 4 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, μόνο σίγουρος δεν μπορεί να αισθάνεται αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα, ώστόσο με 3 νίκες και 10 βαθμούς στα τελευταια 4 παιχνίδια έχει ανεβασμένη την ψυχολογία του.

O Ορφέας δεν θα έχει σημαντικά προβλήματα πλην αυτό του τραυματία Γιαννη Καραγκίοζη, αφού επιστρεφει ο Μπουνταγκίδης, ενω στην αποστολή θα βρισκεται και πάλι ο 15χρονος Αχμέτ Μπαϊρακτάρ. Η ομάδα της Ξάνθης εκτός έδρας έχει σε 8 αγώνες, 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 4-6 κατά, ενώ στο γηπεδο του ΑΟΞ, εχει 6 νίκες και 4 ήττες με τερματα 16-11. Στον πρωτο γυρο το Παραλίμνι επικράτησε με 0-1 στην Ξάνθη. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής: Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης, ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών (Σαββατο), Άρης Αβάτου – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, Αετός Ορφανού – Ελπίς Σκουτάρεως, Νέστος Χρυσούπολης – ΑΟ Καβάλα, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής

Όλοι οι αγώνες των ομάδων της Θράκης θα έχουν απευθείας κάλυψη λεπτό προς λεπτό από το ThrakiSportS, τόσο σήμερα Σάββατο όσο και την Κυριακή.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 18 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ