Γ’ Εθνική: Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα στο Παραλίμνιο ο Ορφέας που έφυγε με άδεια χέρια

 

Ο Ορφέας Ξάνθης το μεσημέρι του Σαββάτου αντιμετώπισε στο Παραλίμνιο τον τοπικό Απόλλωνα και παρ’όλο που πάλεψε και τα έδωσε όλα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν τα κατάφερε και επιστρέφει στη βάση του με άδεια χέρια, νοιώθοντας πλέον την ανάσα της ΑΕΔ από κάτω του.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή δε μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο σημερινό παιχνίδι, αφού βρέθηκε να χάνει από το 9ο μόλις λεπτό χάρη σε ένα γκολ του Φιλέντα, με τον Απόλλωνα (φωτό αρχείου) να κάνει επίδειξη δύναμης φτάνοντας μέσα σε δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος στο 4-1 και τον Ορφέα απλά να μειώνει στις καθυστερήσεις με τον νεαρό Κλεντή Ζιγκολάρι.

Συγκεκριμένα ο Απόλλωνα στάθηκε τυχερός και στη πρώτη ουσιαστική φάση της αναμέτρησης, κατάφερε να προηγηθεί μετά από σουτ του Φιλέντα με τη μπάλα να κοντράρει λίγο και στον Γιάννη Μπουνταγκίδη και να καταλήγει στα δίχτυα του Γιάννη Ρούφου, ενώ έκαναν γρήγορα και το 2-0, με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν και στα αποδυτήρια, χάρη στο τέρμα του Ναλμπάντη.

Στην επανάληψη ο Ορφέας μπήκε καλά και εξάντλησε τις όποιες πιθανότητες είχε να αποδράσει από το Παραλίμνιο με ένα θετικό αποτέλεσμα, και μείωσε στο 59′ με το τέρμα του Γιάννη Μπουνταγκίδη. Βέβαια ο Απόλλωνας απάντησε άμεσα και μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης και έφτασε στο 4-1 χάρη στα δύο τέρματα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Δημήτρη Γαϊδαρτζή.

Η ομάδα του Ορφέα είχε αρκετές πολύ καλές ευκαιρίες βέβαια και το σκορ την αδικεί, αφού έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε πάνω από τρεις ευκαιρίες, με τα τετ α τετ του Κώστα Ξαντινίδη και του Θόδωρου Τορομανίδη, ενώ είχε και δοκάρι με τον Μουμίν Ογλού που είχε μπει ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης.

Τελικά το μόνο που κατάφερε να κάνει στη συνέχει η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή, ήταν απλά να μειώσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον νεαρό Κλεντή Ζιγκολάρι, ενώ τελείωσε τον αγώνα και με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ηλία Μακράκη.

Έτσι σε συνδυασμό και με τη νίκη της ΑΕΔ επί των Προσκυνητών, πλέον ο Ορφέας νιώθει σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του Διδυμοτείχου, αφού η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στον ένα βαθμό, με την ομάδα της Ξάνθης βέβαια να παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού παρά τη σημερινή ήττα της.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Παύλος Δημητρίου): Γουναρίδης, Πολυζωΐδης (63′ Τσομαχασβίλι), Τάκας (71′ Τσαούσης), Κουτζαβασίλης, Δέντσας, Μερεσιώτης, Λιάρας, Ρούμπος (57′ Μεταλλίδης), Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Φιλέντας (42′ Τάντιτς).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τορομανίδης, Κατρανίτσας, Μακράκης, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης, Ξαντινίδης (62′ Μουμίν Ογλού), Πασχαλάκης, Ιμέρ (76′ Ζιγκολάρι).