Η εξαφάνιση του Ξανθιώτη Νίκου Λάσκαρη «στέλνει»(;) τον Άρη αντίπαλο της… Ασπίδας στη Β’ Εθνική

 

Στον αέρα παραμένει η ομάδα μπάσκετ του Άρη με άπαντες να περιμένουν την απάντηση του μεγαλομετόχου της ομάδας Νίκου Λάσκαρη, καθώς τη στιγμή που ο χρόνος κυλά αδυσώπητα εις βάρος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, μυστήριο καλύπτει τις προθέσεις του ξανθιώτη ιδιοκτήτη.

Αυτό επισημαίνει με νυχτερινό του δημοσίευμα το sdna πληροφορίες του οποίου αναφέρουν ότι υπήρξε νέα πρόταση από την ομάδα των Αρειανών επιχειρηματιών προς τον Νίκο Λάσκαρη, που αφορά το χρέος προς το Δημόσιο και η οποία φέρεται, μάλιστα, να έγινε δεκτή από τον ιδιοκτήτη. Έκτοτε όμως ακόμη τον… περιμένουν να στείλει υπογεγραμμένα έγγραφα για να προχωρήσει η προσπάθεια σωτηρίας της ΚΑΕ Άρης, να μπορέσει να αναλάβει και επίσημα μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και να δώσει λύσεις σε θέματα καθημερινότητας.

«Το ότι δεν το έχει κάνει ακόμη βάζει σε ακόμη μεγαλύτερες σκέψεις τους ενδιαφερόμενους, καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί ενώ τους στέλνει θετικά μηνύματα μέσω emails για τις προτάσεις τους, δεν υπογράφει. Το πέπλο μυστηρίου, βέβαια, μόνο καλό δεν κάνει, όχι μόνο σε διαπραγματεύσεις, αλλά και για την βιωσιμότητα αυτή καθαυτή της ομάδας της Θεσσαλονίκης», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ακολούθως πετά την βόμβα: «Δεν είναι υπερβολή αν τονιστεί πλέον ότι κάθε μέρα που περνά και δε γίνεται τίποτα φέρνει τον Άρη ακόμη πιο κοντά στο χείλος της καταστροφής, ήτοι διάλυσης της ΚΑΕ! Κι αυτό σημαίνει υποβιβασμός στη Β’ Εθνική!«. Υπενθυμίζεται ότι στη Β’ Εθνική αγωνίζεται η Ασπίδα Ξάνθης και εφόσον υπάρξει τέτοιο αρνητικό σενάριο, τότε ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανήκει στον ίδιο όμιλο με εκείνο της Ασπίδας, αν φυσικά παραμείνει στην Κατηγορία.

Το sdna προσθέτει στο υπόλοιπο ρεπορτάζ του: «Ο Λάσκαρης προφανώς γνωρίζει τους κινδύνους, αλλά και το ότι ακόμη κι αν διαλυθεί η εταιρία τα χρέη προς το Δημόσιο, οι σοβαρές ποινικές ευθύνες αφορούν σε αυτόν που τα δημιούργησε και σε όποιο άλλο μέλος του δ.σ. έχει δικαίωμα υπογραφής. Το ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει 100% να δώσει τον έλεγχο και εν πολλοίς τον ίδιο τον Άρη δείχνει ότι κάτι περιμένει ή κάτι ελπίζει. Ή απλά όπως λένε οι κατήγοροί του, απλά χρησιμοποιεί τον Άρη ως “όχημα” για τις προσωπικές του περιπέτειες ή φιλοδοξίες. 

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που κάνει εντύπωση είναι πως η οικογένεια του Άρη παρακολουθεί τις εξελίξεις με… αναβολές των γενικών συνελεύσεων και χωρίς ενημέρωση επίσημη για κάτι που αφορά όλους. Ούτε, βέβαια, με 35, 45 ή 450 άτομα παρόντα σε γενικές συνελεύσεις μπορεί να πει κάποιος κάτι ανάλογο, όμως οι θεσμοί είναι αυτοί που πρέπει να προπορεύονται και να δικαιολογούν τον… τίτλο τους. Ακόμη κι αν οι αναβολές είναι αίτημα των εμπλεκόμενων, εντούτοις η πραγματικότητα δείχνει πως απλά κάποιος κερδίζει χρόνο και ο Άρης χάνει… ζωή! 

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε τονίσει τον κίνδυνο τιμωρίας για όσα έγιναν στον αγώνα με το Λαύριο, ακόμη παλιότερα είχαμε υπογραμμίσει τους κινδύνους των συνεχών “παρατάσεων” και αναβολών, αλλά προφανώς αυτά που καταγράφονται τώρα έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στο παρόν και στο μέλλον του Άρη. Ο κίνδυνος είναι ορατός, ο Λάσκαρης… αόρατος και θα πρέπει η οικογένεια του Άρη να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά».