Γ’ Εθνική: Βήμα παραμονής για τον Ορφέα! Νίκησε σε επεισοδιακό ματς το Άβατο και «πήρε το αίμα του πίσω»

 

Μετά από ένα επεισοδιακό ματς στο γήπεδο του ΑΟΞ, ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο μεγάλος νικητής του Ξανθιώτικου ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου και πήρε το «αίμα του πίσω» για την ήττα του πρώτου γύρου, κάνοντας παράλληλα και σημαντικό βήμα παραμονής.

Το πρώτο ημίχρονο του παιχνίδιου δεν είχε σχεδόν καμία ουσιαστική φάση μπροστά στις εστίες των δύο γκολκίπερ, όμως η επανάληψη ήταν… φωτιά! Και λέμε φωτιά, γιατί περιλάμβανε 2 αποβολές παικτών, 2 αποβολές από τον πάγκο του Άρη Αβάτου και πολλά παράπονα και από τους δύο πάγκους και τις κερκίδες για τις διαιτητικές αποφάσεις του Παναγιώτη Τσοπουλίδη.

Μπορεί το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, να μην είχε πολλές τελικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, αλλά είχε όλα τα υπόλοιπα που κάνουν έναν αγώνα, «ντέρμπι». Σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος, διακοπές και… διαμαρτυρίες, που βέβαια εντάθηκαν πιο πολύ στην επανάληψη. Αγωνιστικά τώρα, στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Ορφέα, να έχει πατήσει την αντίπαλη περιοχή λίγες περισσότερες φορές απ’ότι το Άβατο την αντίστοιχη.

Στην επανάληψη, ο Ορφέας βγήκε πιο αποφασισμένος και κυνήγησε από νωρίς το γκολ που όπως έδειχνε το παιχνίδι θα του έδινε και τη νίκη, και μετά από μερικά προειδοποιητικά σουτ, έφτασε στο γκολ σε μια περίεργη φάση στο 60ο λεπτο. Ο Χρήστος Πασχαλάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου, και βγήκε μόνος του απέναντι στον Αμουτζάκη, τον οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0, που όμως μετά την κατακύρωση του έφερε πολλές και νέες αντιδράσεις από τον Άρη.

Ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης Δημήτρης Κηλικιώτης είχε σηκώσει το σημαιάκι του στην αρχή της φάσης, αλλά όχι για να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ του γκολ, αλλά τον Χιντ Ιμέρ που τελικά δεν συμμετείχε. Οι άμυνα του Αβάτου, βλέποντας το σημαιάκι να σηκώνεται, σταμάτησε να παίζει κι έτσι ο Πασχαλάκης έγινε αποδέκτης της μπαλιάς και βγήκε ανενόχλητος σε τετ α τετ με τον Αμουτζάκη.

Φυσικά τα παράπονα προς τον ρέφερι από τον Άρη Αβάτου, πολλά, αλλά και οι αποβολές από τον Τσοπουλίδη επίσης στη συνέχεια, αφού έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, η πρώτη στον Μιχάλη Ταχτσίδη για χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη του Ορφέα και η δεύτερη με δύο κίτρινες για διαμαρτυρία στον Παύλο Ευθυμιάδη στο 90′ όταν και ακυρώθηκε γκολ του Αβάτου, και απέβαλλε από τον πάγκο τον κόουτς Κυριάκο Κετσιεμενίδη και τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη Μπόσβελη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Τορομανίδης (90′ Ζυγκολάρι), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χιντ, Ξαντινίδης (81′ Κατρανίτσας), Καραγκιόζης Γ. (72′ Μουμίν Ογλού), Πασχαλάκης (90′ Χατζηπαππάς).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας (84′ Βαφειάδης), Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης (67′ Κοτόπουλος), Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας (58′ Ταχτσίδης), Ευθυμιάδης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ