Ο Δημήτρης Παπάζογλου στο ThrakiSportS για την Εθνική Νέων, τη μεταγραφή του στο εξωτερικό και το συμβόλαιο που δεν ήρθε νωρίτερα

 

Συνέντευξη στον Βάιο Κουκουζέλη

Πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την κροατική NK Nόβιγκραντ, ομάδα της Β’ Εθνικής. Άξιο τέκνο του θρακικού ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Παπάζογλου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Έβρο, από τις ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενώ στην συνέχεια για μια εξαετία βρέθηκε στον ΑΟ  Καππαδόκων πριν συνεχίσει  από τα 14 του στις ακαδημίες της Ξάνθης.

Στα Πηγάδια έμεινε για μια τετραετία, στελεχώνοντας όλα τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Νέων του Γιάννη Γκούμα, μετρώντας αισίως 24 συμμετοχές με την γαλανόλευκη από το 2014 και όντας πλέον αρχηγός της ομάδας που αποτελεί τον προθάλαμο της Εθνικής Ανδρών, όπως συνέβη άλλωστε και στο φιλικό της Πέμπτης με την Ουκρανία όπου φόρεσε το περιβραχιόνιο, δεδομένου ότι πλέον διαθέτει και επαγγελματικό συμβόλαιο στην Κροατία.

Το ThrakiSportS βρέθηκε στις φιλικές αναμετρήσεις της Εθνικής κόντρα στην αντίστοιχη της Ουκρανίας και συνομίλησε με τον 19χρονο Δημήτρη Παπάζογλου (γεννημένος στις 16/6/99) για το νέο βήμα στην καριέρα του, την εμπειρία του στο εξωτερικό και τις πρώτες του μέρες στον νέο του σύλλογο και ασφαλώς τις επικείμενες μάχες της Εθνικής Νέων στα γήπεδα της Ιταλίας τον επόμενο μήνα (21-27/3).

Θ.S:  Δημήτρη, επιστροφή στην Ελλάδα μέσω της Εθνικής έπειτα από την πρόκριση στην Elite Round του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα;

Δ.Π:  Είναι πολύ καλό. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια. Το πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Τώρα δουλεύουμε για να πάμε στην Ιταλία, όπου θα συμμετάσχουμε σ’ έναν δύσκολο όμιλο, αλλά θα πάμε εκεί για να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, με ταλέντο, η οποία είναι πάνω απ’ όλα οικογένεια.

Θ.S: Χθες φορούσες και το περιβραχιόνιο της Εθνικής Ομάδας, γεγονός αναμφίβολα τιμητικό. Τί συζητάτε μεταξύ σας οι παίχτες εν όψει του τουρνουά στην Ιταλία;

Δ.Π:  Πρέπει να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα, σαν πραγματική οικογένεια. Να βγάλουμε το ταλέντο και την δύναμη που έχουμε, να ακολουθούμε τις συμβουλές του κόουτς μέσα στο γήπεδο και εφόσον πετύχουμε αυτά θα πάρουμε και την πρόκριση.

Θ.S:  Σας τρομάζει καθόλου ο όμιλος, έχοντας να αντιμετωπίσετε παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Ιταλία, η Τσεχία και η Πολωνία;

Δ.Π: Δεν μας φοβίζει τίποτα. Είμαστε η Ελλάδα και πάμε εκεί να προκριθούμε.

Θ.S:  Ο κόουτς Γκούμας είναι ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στο “θαύμα” του Euro 2004. Πώς είναι να σε καθοδηγεί ένας άνθρωπος που έχει αφήσει τεράστια παρακαταθήκη στο χώρο;

Δ.Π:  Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά, και για όλα τα παιδιά πιστεύω, να σε συμβουλεύει ένας άνθρωπος που έχει κατακτήσει το πανευρωπαϊκό και έχει κάνει μια τεράστια καριέρα. Είναι έντονο το συναίσθημα που νιώθω, καθώς κάποτε πήγαινα για να τον δω στα ξενοδοχεία της αποστολής και τώρα τον έχω προπονητή.

Θ.S: Ποια η νοοτροπία που θέλει ο κόουτς να σας περάσει;

Δ.Π:  Πάνω απ’ όλα η έννοια του πάθους. Να παίζουμε με ψυχή, να ακολουθούμε τις οδηγίες του και να τις κάνουμε πράξη μέσα στο γήπεδο και τότε οι νίκες θα έρθουν.

Θ.S:  Ποια συμβουλή σου έχει δώσει και σ’ έχει επηρεάσει περισσότερο;

Δ.Π:  Να παίζω με ψυχή αλλά παράλληλα να μπορώ να κρατήσω το μυαλό μου καθαρό. Να μην φοβάμαι κανέναν, να μπαίνω δυνατά και να σκέφτομαι πως δεν είναι κανένας καλύτερος από μένα.

Θ.S:  Η παρουσία σου στην Εθνική Νέων φαίνεται να σ’ έχει ανεβάσει επίπεδο ως παίχτη. Τί σημαίνει για σένα η συμμετοχή σου σ’ αυτήν την ομάδα;

Δ.Π:  Πιστεύω είναι ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να φορά τη φανέλα της Εθνικής. Είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας, κάτι που μου δίνει κίνητρο να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος για να συνεισφέρω και γω όσο μπορώ στην επιτυχία της.

Θ.S:  Έπειτα από προσπάθεια χρόνων ήρθε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και δη σε σύλλογο του εξωτερικού. Πώς νιώθεις γι’ αυτή την εξέλιξη;

Δ.Π:  Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι είναι μια δικαίωση για μένα, έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς και υπομονής. Τώρα ο στόχος είναι να δουλέψω σκληρά και να αφοσιωθώ ώστε κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος.

Θ.S:  Σε στεναχωρεί το γεγονός ότι το συμβόλαιο δεν ήρθε νωρίτερα από ελληνικό σύλλογο και από την πρωην πια ομάδα σου, την Ξάνθη;

Δ.Π:  Σίγουρα με στεναχωρεί καθώς το περίμενα αρκετό καιρό. Από τη στιγμή όμως που αυτό ήρθε από ομάδα του εξωτερικού, μένω προσηλωμένος στην στιγμή και προσπαθώ να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και είδαν κάποια πράγματα που στην χώρα μας δε συνέβη, όπως γίνεται και με πολλά συνομίληκα παιδιά με εμένα.

Θ.S: Πώς κυλάνε οι πρώτες βδομάδες στη νέα σου ομάδα;

Δ.Π:  Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην καινούρια μου ομάδα, μιας και όλοι τους μ’ έχουν αγκαλιάσει και προσπαθούν να με βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ καθημερινά στις προπονήσεις να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, θέλοντας να αποδείξω στους ανθρώπους του συλλόγου πως έκαναν σωστή επιλογή με το να μου δώσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και πιστεύω πως θα τους δικαιώσω.

Θ.S:  Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας 18χρονος σε μια ομάδα του εξωτερικού;

Δ.Π:  Σίγουρα είναι αρκετές. Καινούριοι παίχτες, καινούριος προπονητής, καινούρια φιλοσοφία και ασφαλώς μια διαφορετική γλώσσα. Όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να εγκλιματιστείς γρήγορα στο περιβάλλον της νέας ομάδας, γιατί άλλωστε αυτό επιβάλλει ο επαγγελματισμός.

Θ.S: Κλείνοντας πώς ονειρεύεσαι να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν;

Δ.Π:  Πρώτα απ’ όλα θέλω να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας μου, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Σίγουρα θέλω με την Εθνική να καταφέρουμε να προκριθούμε στα τελικά του πανευρωπαϊκού και τέλος να έχω κάνει μια καλή πορεία στη σεζόν. Πάνω από όλα όμως να έχουμε υγεία.