Ο Εβρίτης πρωταθλητής του πατινάζ Γιώτης Πολυζωάκης με το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Πιονγκτσανγκ στο στήθος

 

Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Εβρίτη στην καταγωγή πρωταθλητή Γερμανίας στο καλλιτεχνικό πατινάζ Γιώτη Πολυζωάκη, στην πρώτη του συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μαζί με την παρτενέρ του Καβίτα Λόρενς κατάφερε όχι μόνο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του χορού στον πάγο στην διοργάνωση της Πιονγκτσανγκ αλλά και να καταλάβουν συνολικά την 16η θέση, κερδίζοντας και μια θέση σε σχέση με αυτήν που είχαν με βάση το σύντομο πρόγραμμα.

«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι αυτήν την στιγμή. Δουλεύεις σκληρά ολόκληρη τη ζωή σου για να ζήσεις κάτι σαν και αυτό και ξαφνικά το όνειρό σου γίνεται πραγματικότητα. Η σημερινή μέρα (σ.σ. της συμμετοχής στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων) είναι μαγική. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και πατινάραμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Καβίτα, σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου αυτές τις μοναδικές στιγμές για τη ζωή μας», ανέφερε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον ιστορικό αγώνα στην Πιονγκτσανγκ ο Γιώτης Πολυζωάκης.

Πιο πριν από αυτόν τον αγώνα είχε όμως και την ευκαιρία να κρεμάσει στον λαιμό του το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Πιονγκτσανγκ.

Βέβαια, δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον Μπρούνο Μασσό, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γαλλία αλλά από πέρυσι διαθέτει την γερμανική υπηκοότητα, ο οποίος στο ντουέτο μαζί με την Αλιόνα Σαφτσένκο (που επίσης αν κρίνουμε από το όνομα δεν δείχνει να είναι βέρα Γερμανίδα) κατέκτησε την πρώτη θέση στην διοργάνωση των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Έστω και έτσι ο Εβρίτης πρωταθλητής είχε την ευκαιρία να φορέσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του και να φωτογραφηθεί με αυτό, κάνοντας όνειρα ότι σε κάποια μελλοντική διοργάνωση θα μπορέσει να πετύχει κάτι αντίστοιχο και αυτός. «Βέβαια και μόνο που βρέθηκα εδώ και μόνο που αγωνίστηκα στον τελικό, ζω ένα όνειρο και δεν θέλω ποτέ να ξυπνήσω από αυτό», λέει ο καταγόμενος από το Σοφικό Γιώτης, που πλέον αδημονεί να έρθει για διακοπές στον αγαπημένο του Έβρο, όπως άλλωστε κάνει σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό του χορού στον πάγο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσανγκ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η επίσης ελληνικής καταγωγής Γαβριέλλα Παπαδάκη μαζί με τον παρτενέρ της Γκιγιόμ Σιζερόν, εκπροσωπώντας την Γαλλία. Έστω και με τον τρόπο αυτόν, η Ελλάδα είδε για πρώτη φορά ένα ελληνικής καταγωγής άτομο να κατακτά μετάλλιο σε διοργάνωση Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πατέρας της Μανώλης Παπαδάκης μίλησε μάλιστα στην ελληνική υπηρεσία του euronews και αποκάλυψε ότι θα μπορούσε η κόρη του να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, ωστόσο η ελληνική γραφειοκρατία δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και είπε… «άσε καλύτερα».