Έκλεισε τη σεζόν ο Μπανιώτης με νέα πρωτιά στο Βελιγράδι και… συνάντηση τον Σεμπάστιαν Κόου

 

Την δυνατότητα να βρεθεί και να φωτογραφηθεί με τον βρετανό πρώην ολυμπιονίκη και νυν πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου IAAF είχε ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης στο περιθώριο του μίτινγκ του Βελιγραδίου.

Ο έμπειρος άλτης Κώστας Μπανιώτης ήταν νικητής στο αγώνισμα του ύψους με 2,26 μέτρα στο μίτινγκ που διεξήχθη στην σερβική πρωτεύουσα, πέντε ημέρες μετά την πρωτιά που σημείωσε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου αποφάσισε να αγωνιστεί στο Βελιγράδι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Αντί να μπει στο αεροπλάνο της επιστροφή για την Ελλάδα πήρε τη βαλίτσα του και επιβιβάστηκε σε… τρένο για το Βελιγράδι! Ταξίδεψε πολλές ώρες για να φτάσει την παραμονή του αγώνα στην πρωτεύουσα της Σερβίας για έναν τελευταίο αγώνα.

Ο Μπανιώτης ήταν ο νικητής του μίτινγκ του Βελιγραδίου με 2.26μ. όμως η εικόνα του δημιούργησε προσδοκίες για τον ανοιχτό στίβο. Τα πατήματα του ήταν καλά όπως και η τεχνική του πάνω στον πήχη.

Ο Μπανιώτης προσπάθησε να κάνει ένα καλύτερο άλμα ανεβάζοντας τον πήχη στα 2,30 μ. αλλά δεν τα κατάφερε. Παρότι τ’ άλματα του ήταν καλά ο πήχης είχε άλλη γνώμη και δεν του έκανε τη χάρη, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε μόνο ψυχολογική σημασία καθώς έτσι κι αλλιώς είχε χαθεί η προθεσμία για το όριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μπέρμιγχαμ.

Το 2.30μ. το έχασε για μία… τρίχα. Ένα μικρό άγγιγμα με τη φτέρνα του στέρησε μια πολύ καλή επίδοση. Ίσως αν είχε 1-2 αγώνες ακόμα στα πόδια του να είχε και το όριο για το παγκόσμιο (2.33μ.). Εκεί όπου το ύψος δεν προβλέπεται να πάει ψηλά καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα ούτε ο Μπαρσίμ θα αγωνιστεί.

Ο Μπανιώτης αποδεικνύει πάντως πως θα είναι και πάλι ανταγωνιστικός για το καλοκαίρι και σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του Βερολίνου.

Μετά την σημερινή του παρουσία του στο Βελιγράδι υπογράμμισε: «Παρά το γεγονός ότι ήμουν κουρασμένος από τα διαδοχικά ταξίδια ήμουν σε καλή κατάσταση. Σίγουρα θα ήθελα να έχω κλείσει τη σεζόν με ένα καλύτερο άλμα, όμως, τώρα προχωράμε μπροστά με στόχο τη θερινή σεζόν».

Όσο για το τι είπε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου; Αυτό ας το ξέρουν μόνο οι ίδιοι και οι ένας δύο άνθρωποι που βρέθηκαν σε αυτήν την κουβέντα. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπανιώτης έχει πολλά ακόμα να δώσει τον θρακιώτικο και τον ελληνικό αθλητισμό…