Βγήκε Βαλκανιονίκης αλλά έχασε τον στόχο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Μπανιώτης

 

Ο Κώστας Μπανιώτης μπορεί το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη να αναδείχθηκε για άλλη μια φορά στην καριέρα του βαλκανιονίκης στον Κλειστό Στίβο, ωστόσο η διοργάνωση του αφήνει πικρή γεύση.

Στόχος για τον ίδιο άλλωστε δεν ήταν τόσο το χρυσό μετάλλιο αλλά να πετύχει μια επίδοση πάνω από 2.30μ που θα του έδινε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μπέρμιγχαμ.

Αυτή η επίδοση δυστυχώς για τον Μπανιώτη δεν ήρθε. Τα 2.22μ δεν είναι καν φετινό του ατομικό ρεκόρ και απέχει πολύ από το όριο του 2.33μ για το Μπέρμιγχαμ ή έστω τα 2.31μ που λογικά θα του έδιναν εισιτήριο.

Η έλλειψη ανταγωνισμού και κυρίως ο περσινός τραυματισμός του, που τον έβγαλε εκτός ρυθμού για μεγάλο διάστημα και περιόρισε και τις φετινές του παρουσίες σε αγών ες (τέσσερις έδωσε όλους κι όλους) είναι οι βασικοί λόγοι αυτού του αποτελέσματος που στα μάτια του Μπανιώτη μοιάζει αποτυχία.

Βέβαια το γεγονός ότι θεωρείται αποτυχία η συμμετοχή σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δείχνει πόσο μεγάλος αθλητής είναι ο κομοτηναίος άλτης, που πλέον θα στραφεί στον ανοιχτό στίβο όπου μεγάλος στόχος της σεζόν είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.