Volley League: 10 tips για τον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Παναχαϊκή (16:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Μετά από πολλές περιπέτειες, τελικά θα διεξαχθεί κανονικά στις 16:30 η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Παναχαϊκή για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πάμε να δούμε δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση, που όπως όλες οι φετινές επίσημες του Εθνικού θα καλυφθεί απευθείας από το ThrakiSportS.

1. Ο αγώνας αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 16:30 και μάλιστα τηλεοπτικός αλλά πήγε ένα 24ωρο πίσω και χωρίς κάμερες μετά τις δηλώσεις Ρουμελιώτ ότι ενδέχεται η Παναχαϊκή να μην ταξιδέψει στον Έβρο.

2. Η Παναχαϊκή τελικά θα έρθει κανονικά, έστω ενδεχομένως και με σύνθεση ανάγκης αφού το ματς έχει ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για τους πατρινούς που μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την απογοήτευση της βαθμολογικής απομόνωσης στην τελευταία θέση θέλουν να αποδείξουν πως άξιζαν κάτι καλύτερο.

3. Ο προπονητής της πατρινής ομάδας Σταύρος Σταματόπουλος έδωσε το στίγμα: «Υπάρχει απογοήτευσή, πέρασαν πολλά από το μυαλό μας αλλά η ιστορία της ομάδας, το γόητρο της φανέλας και ο εγωισμός όλων των παικτών δεν επιτρέπουν να κυριαρχήσουν οι αρνητικές σκέψεις. Θα ταξιδέψουμε και θα αγωνιστούμε κανονικά σα  να θέλαμε έναν τίτλο. Πιθανότατα κάποιους να ταλαιπωρήσουμε γιατί θα παίξουμε πλέον ελεύθερα και χωρίς πίεση για ένα θετικό αποτέλεσμα».

4. Ο Εθνικός από την πλευρά του καίγεται για τους βαθμούς και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πέρα από το τρίποντο θα θεωρηθεί αποτυχία. Είναι τέσσερις βαθμούς κάτω από την ζώνη της απευθείας σωτηρίας αλλά στον Β΄γύρο έχει μαζέψει μόλις 5 βαθμούς και χρειάζεται άμεσες… ενέσεις με τρίποντα για να τονωθεί ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά.

5. Στον Α΄γύρο η ομάδα του Εβρου είχε νικήσει 3-0 στην Πάτρα πηγαίνοντας τότε με πολλά προβλήματα και την πλάτη στον τοίχο και εκείνο είναι ίσως το αποτέλεσμα κλειδί που κρατάει ακόμα ζωντανό τον Εθνικό. Ανάλογο αποτέλεσμα θέλει και στην έδρα της για να πλησιάσει τις ομάδες της 8αδας και κυρίως να διατηρήσει σε απόσταση τον Παναθηναϊκό.

6. «Είναι λάθος να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο μας. Εχουν δει πολλά τα μάτια μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Η Παναχαϊκή έχει έμπειρους αθλητές και πλέον δεν έχει πίεση. Θα παίξει ελεύθερα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την δουλειά μας και την ομάδα μας και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», είπε στη σελίδα της ΕΣΑΠ ο Μουστακίδης.

7.  Πέρυσι ο Εθνικός είχε νικήσει με 3-1 σετ και γενικά στην ισχνή προϊστορία των δυο ομάδων, δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα του έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (δυο με 3-1 και μια με 3-2). Ανεξαρτήτως έδρας οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί 7 φορές ςκια ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-2.

8.  Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα στην Χαλκίδα τον Ηρακλή. Σήμερα διεξάγονται ακόμα στις 15:00 το Ολυμπιακός – Ηρακλής, στις 19:00 Φοίνικας – Εθνικός Πειραιά και Νίκη Αιγινίου – Κηφισιά ενώ αύριο θα διεξαχθεί το σπουδαίο ματς των άλλων δυο ομάδων που είναι αυτή τη στιγμή στη ζώνη των πλέι άουτ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Παμβοχαϊκό.

9. Αν ξεκινούσαν αυτή τη στιγμή τα πλέι άουτ ο Εθνικός θα μετείχε σε αυτά και θα ξεκινούσε το μίνι πρωτάθλημα με 2 βαθμούς έναντι 0 του Παναθηναϊκού και 3 του Παμβοχαϊκού. Οπότε γίνεται αντιληπτή η σημασία του αγώνα.

10. Όπως προαναφέρθηκε η αναμέτρηση ξεκινά στις 16:30 και μάλιστα εξαιτίας της, πήγε στις 18:30 το ΓΕΑ – Άρης. Διαιτητές στον αγώνα θα είναι οι Γ. Ιωαννίδης και Δ. Στεργιόπουλος. Θα υπάρχει όπως σε όλα τα ματς του Εθνικού live ενημέρωση από το ThrakiSportS.