Ζητούν βοήθεια από την Τουρκία για να κάνουν προπονήσεις εκεί οι σύλλογοι της Ορεστιάδας μετά το λουκέτο στο Κολυμβητήριο

 

Εχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την εποχή που οι κολυμβητικοί σύλλογοι της Ορεστιάδας αναγκάζονταν να ξενιτεύονται στην γειτονική Αδριανούπολη της Τουρκίας για να κάνουν προπονήσεις, καθώς το κολυμβητήριο της πόλης του Β. Έβρου ήταν κλειστό. Το ίδιο σενάριο φαίνεται να επαναλαμβάνεται σαν… φάρσα, μετά την αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας στις αρχές της εβδομάδας.

Το γεγονός δεν απέκλεισε ο πρόεδρος του Νηρέα Ορεστιάδας, του ενός από τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης (ο άλλος είναι ο Πρωτέας) με πάνω από 500 παιδιά στο δυναμικό του. Όπως εξηγεί στο ThrakiSportS o Πασχάλης Καμπάδαης αυτό το σενάριο όχι απλά είναι πιθανό αλλά θα οδηγηθεί ο σύλλογος με μαθηματική ακρίβεια, βλέποντας τις αντιδράσεις αλλά και τις προτροπές που υπάρχουν προς αυτήν την κατεύθυνση από τους γονεις των παιδιών.

Σε πρώτη φάση, οι γονείς είναι αναγκασμένοι να διανύουν οδικώς με τα παιδιά τους τα 114 χιλιόμετρα ως την Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει το άλλο κολυμβητήριο του νομού, αυτό που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης». «Ήδη ζητήθηκαν διαδρομές σε αυτό για να μπορούν να κάνουν προπονήσεις τα δικά μας παιδιά από το αγωνιστικό και το προαγωνιστικό τμήμα της κολύμβησης, ενώ τις επόμενες μέρες θα πάει και στο πόλο», αποκαλύπτει ο κ. Καμπάδαης.

Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος του Νηρέα ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπουλης Γιάννη Βαταμίδη και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους, όπως επίσης και τους τρεις συλλόγους της Αλεξανδρούπολης ΟΦΘΑ, ΝΟΑ και Εθνικό που αμέσως έδειξαν αίσθημα αλληλεγγύης. Ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό, η λύση της Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να κρατήσει σε μάκρος και ήδη γίνονται κινήσεις και προς την Τουρκία.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Νηρέα, σε κάποιες προκαταρκτικές άτυπες συζητήσεις οι Τούρκοι έδειξαν αμέσως προθυμία να διευκολύνουν τους ελληνικούς συλλόγους και να παραχωρήσουν διαδρομές στα κολυμβητήριά τους για τις προπονήσεις τους. «Δεν είναι η λύση που επιθυμούμε, αλλά θα οδηγηθούμε σε αυτήν με μαθηματική ακρίβεια αν δεν ανοίξει άμεσα το κολυμβητήριο», λέει ο πρόεδρος του Νηρέα Ορεστιάδας που έχει να απολογηθεί σε 500 παιδιά, τους γονείς τους αλλά και τους υπαλλήλους και προπονητές του συλλόγου.

Στο παρελθόν, επί δημαρχίας Δημήτρη Μουζά, το κολυμβητήριο Ορεστιάδας δεν λειτουργούσε  λόγω οικονομικής κρίσης καθώς δεν υπήρχαν χρήματα για καύσιμα προκειμένου να θερμανθούν οι πισίνες. Τώρα και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη και του επικεφαλής της αρμόδιας δημοτικής επιτροπής Αλέξανδρου Μπαρμπούδη το κολυμβητήριο έκλεισε για υγειονομικούς λόγους.

Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι τυπικό και όχι ουσιαστικό και σύντομα θα λυθεί, όμως οι μέρες παιρνούν και για τους κολυμβητές και τους γονείς τους η προσωρινή λύση της Αλεξανδρούπολης είναι ασύμφορη και αυτή της Αδριανούπολης στην Τουρκία θεωρείται πλέον η πιο πιθανή, εφόσον κάποια παιδιά μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν εγκαταλείψουν την κολύμβηση για να στραφούν σε κάποιο άλλο άθλημα…