Τα δεδομένα για τον Μπανιώτη και τη συμμετοχή του στο Μπέρμιγχαμ ενόψει του Βαλκανικού της Πόλης

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι το τελευταίο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Μπέρμιγχαμ με τον Κώστα Μπανιώτη να κυνηγά το όριο.

Για την ακρίβεια, ο Κομοτηναίος άλτης όπως δείχνουν τα πράγματα θέλει άλμα πάνω από το 2.31μ. (τουλάχιστον) για να μπορέσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του. Ισως μάλιστα ούτε αυτό να είναι αρκετό και να χρειαστεί οπωσδήποτε να κάνει το όριο (2.33μ.).

Πέντε έχουν το όριο συν τον Ντόναλντ Τόμας που έχει wild card. Απομένουν έξι θέσεις από τις οποίες δύο μάλλον θα καλύψουν οι Αμερικανοί καθώς φέτος έρχουν αρκετούς πάνω από το 2.30μ. ενώ οι Κλέβερ και Τέρνερ που έχουν 2.33μ. δε θα αγωνιστούν στα τράιαλς.

Στο 2.31μ. είναι ο Κινεζος Γουάνγκ και ο Ρώσος Ίβανιουκ ενώ ο Ούκοφ του 2.35μ. δεν πήρε άδεια από την IAAF να αγωνιστεί λόγω του σκανδάλου με το κρατικό ντόπινγκ που μαστίζει τον ρωσικό αθλητισμό.

Ωαστόσο από πέρσι έχουν, 2.32μ. ο Σύριος Γκαζάλ και 2.31μ. ο Κινέζος Ζανγκ με τον Γιάνεζ από τη Βεναζουέλα και τον Ιβάνοφ από τη Βουλγαρία.

Συμπέρασμα; Με 2.31μ. στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπανιώτης θα λάβει πρόσκληση μάλλον, με 2.33μ. είναι σίγουρος. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι καλά και μπορεί να το πετύχει, ωστόσο στους τέσσαερις αγώνες φέτος δεν έχει ξεπεράσει τα 2.26μ αν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο είναι καλά άλματα και στα 2.30μ.

Την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την έχουν ήδη εξασφαλίσει από ελληνικής πλευράς οι Φιλιππίδης, Καραλής, Στεφανίδη (επί κοντώ), Τεντόγλου (μήκος), Δουβαλίδης, Πεσιρίδου (60μ. εμπόδια), Μπελιμπασάκη (400μ.) και Σπανουδάκη (60μ.).

Βέβαιη θεωρείται η παρουσία της Βούλας Παπαχρήστου που δεν έχει όριο αλλά είναι στις πρώτες σε κατάταξη, ενώ από τις επιδόσεις του Σαββατοκύριακου θα εξαρτηθεί η συμμετοχή της Νικόλ Κυριακοπούλου και όπως προαναφέρθηκε του Μπανιώτη.