Volley League: Οι βαθμοί εκκίνησης του Εθνικού και των αντιπάλων του στα πλέι άουτ αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα

 

Υπάρχουν ακόμα έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Volley League, ωστόσο όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Σάκης Μουστακίδης, μετά την καθαρή ήττα από την Κηφισιά το περασμένο Σάββατο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο κίνδυνος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να κληθεί να παλέψει για την παραμονή του είναι μεγάλος.

Αυτήν την στιγμή ο Εθνικός είναι στην 10η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς αλλά χρειάζεται να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα, που αυτήν την στιγμή απέχει 4 πόντους, για να εξασφαλίσει την παραμονή του και να μην μπλέξει στην περιπέτεια των πλέι άουτ. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με το δύσκολο πρόγραμμα του Εθνικού, με εξαίρεση το προσεχές ματς με την Παναχαϊκή αλλά και με αυτό των αντιπάλων του.

Στην προκήρυξη δεν προβλέπεται απευθείας υποβιβασμός για την 11η ομάδα αν υπάρχει διαφορά από την 10η, όπως προβλέπεται για την 12η και τελευταία που είναι η Παναχαϊκή και δεδομένα θα υποβιβαστεί. Συνεπώς οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η, την 10η και την 11η θέση στην κανονική διάρκεια θα παίξουν σε ένα μίνι πρωτάθλημα για να υποβιβαστεί η μία από αυτές.

Αν η συζήτηση γινόταν ένα μήνα πριν, όλοι θα έλεγαν ότι αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός, τον οποίο μάλιστα ο Εθνικός έχει νικήσει δύο φορές φέτος. Ωστόσο μετά το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ιανουαρίου αλλά και δεδομένου του βαρύτατου ονόματος του συλλόγου, γίνεται αντιληπτό ότι κάθε άλλο παρά σίγουρα θα πρέπει να θεωρούνται αυτά τα ματς.

Κάθε βαθμός μετράει και φυσικά το καλύτερο για τον Εθνικό θα είναι να προλάβει το τρένο της πρώτης οκτάδας και να μην μπλέξει στα πλέι οφ. Αν πάντως ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, θα έπαιζε πλέι άουτ με Παμβοχαϊκό και Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε με 0 βαθμούς, ο Εθνικός με 2 και οι Κορίνθιοι με τρεις αλλά αυτά θα αλλάζουν κάθε αγωνιστική.

Αν πάντως έληγε σήμερα το πρωτάθλημα, οι βαθμοί εκκίνησης στα πλέι άουτ θα ήταν οι εξής (και θα ακολουθούσε μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών με τον τρίτο της τελικής βαθμολογίας να ακολουθεί την Παναχαϊκή στην Α2 Κατηγορία):

  1. Παμβοχαϊκός  3 βαθμοί
  2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2 βαθμοί
  3. Παναθηναϊκός  0 βαθμοί