«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Η βασίλισσα του καρναβαλιού Μαρία Δαλακούρα αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες της φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Γιάννης Καρτάλης

Ο αθλητικός κόσμος της Ξάνθης χάρηκε αρκετά και ιδίως αυτός από το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ, όταν πληροφορήθηκε δέκα μέρες πριν ότι η 16χρονη Μαρία Δαλακούρα επιλέχθηκε μέσα από μια διαδικασία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά να είναι η βασίλισσα του φετινού ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Κόρη του γενικού γραμματέα της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και παίκτρια στον Ερμογένη Ξάνθης, τόσο στα αναπτυξιακά τμήμα όσο και στο γυναικείο, ασχολείται από τα 4 της χρόνια με τον αθλητισμό. Στην αρχή έκανε μπαλέτο στην Σχολή Χορού του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. Αργότερο ασχολήθηκε με το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής στον Προμηθέα Ξάνθης και εδώ και δέκα χρόνια ασχολείται με το βόλεϊ, αρχικά στην ομάδα ΠΑΣ Θράκες και την τελευταία τριετία στον Ερμογένη.

Μαθήτρια της Β’ Λυκείου σήμερα και έχοντας ήδη το Michigan Certificate of Competncy in English, πέρυσι αγωνίστηκε με την σχολική ομάδα του λυκείου της, του 3ου ΓΕΛ, με την οποία έλαβε την πρώτη θέση στο Νομό Ξάνθης και στην 4η στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια την έχει κερδίσει και το μπιτς βόλεϊ, λαμβάνοντας  μέρος σε διοργανώσεις στον Νομό Ξάνθης και σε γειτονικούς Νομούς.

Πριν δύο Κυριακές επελέγη έχοντας κλείσει τα 16 της και μπαίνοντας στα 17 να είναι η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού, κάτι που χαροποίησε την ίδια και την οικογένειά της, όπως και την αθλητική οικογένεια της Ξάνθης. Άλλωστε συμμετέχει με τους γονείς της από το 2004 σε όλες τις καρναβαλικές παρελάσεις της πόλης όπως και στις γιορτές παλιάς πόλης που διεξάγονται κάθε Σεπτέμβρη.

Της ζητήσαμε, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει η ίδια  φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που την έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία της.

Η Μαρία Δαλακούρα ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής της», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν την φετινή βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού Μαρία Δαλακούρα μέσα από τα μάτια της… Μαρίας Δαλακούρα!