Νέος θρίαμβος για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης! Μετά τους Νέους και οι Παίδες στους «οκτώ» καλύτερους της Ελλάδας

 

Σε νέο θρίαμβο εξελίχθηκε για το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο ο αγώνα για το Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων παίδων που διεξήχθη το μεσημέρι στο γήπεδο της Μίκρας.

Τα αγόρια του Απόστολου Κουτρουλού “καθαρισαν” με 2-0 την ΕΠΣ Δωδεκανήσου με ένα εκρηκτικό τρίλεπτο στο δευτερο μερος στο νοκ άουτ παιχνίδι της φάσης των 16 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα του αγώνα το πρωτο μέρος ήταν μέτριο με την Ξάνθη να εχει τον έλεγχο του αγώνα χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες μια στο 17′ με τον Πιστικό να δοκιμάζει το πόδι του από καλή θέση, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Ήλιο και μια στο 25′  και πάλι με τον Πιστικό από πάσα του Χότσκα αλλά ο νεαρός επιθετικός  καθυστερησε κάνοντας μια ενέργεια παραπάνω  και κόπηκε από τον Σαμιωτη, ακούγοντας τις φωνές από τον πάγκο και τον προπονητη του Τόλη Κουτρουλό.

Στο δεύτερο μέρος οι νησιώτες ξεκίνησαν καλύτερα και κέρδισαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 49′ αλλα ο Χατζής της Ξάνθης “ψάρεψε” τον Κυριακόπουλο και έπεσε στην σωστή γωνία κρατώντας το μηδεν. Διαμαρτυρίες απο Κουτρουλο και Τριάντη απο τον πάγκο και συγχαρηρήρια στον Ξανθιώτη πορτιέρο. Η επίτευξη τερματος για τους Δωδεκανήσιους τους εριξε την ψυχολογία σε αντίθεση με τους Θρακιώτες που στο 53′ εκαναν το 1-0 με τερμα της πρώτης αλλαγής του Κουτρουλού του Ιωσηφίδη που μεόμορφο σουτ νίκησε τον Ήλιο. Δεν πρόλαβαν να κοπάσαν οι πανυγηρισμοί και η Ξανθη στο 56′ εκανε το 2-0 σε νέα αντεπίθεση με το όμορφο γκολ του πανύψηλου Γιουρούκ κλειδώνοντας την πρόκριση. Στα υπόλοιπα 25 λεφτά οι νησιώτες προσπάθησαν για το 2-1  αλλά την μεγάλη φαση είχε στο 75′ και στο  77′ η Ξάνθη με Ματεντζίδη και Τσολακίδη, με τον Ηλιο να κρατα το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ετσι η ΕΠΣ Ξάνθης, που αναδείχθηκε από την α’ φάαση πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνεχίσει στην διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι μια εβδομάδα πριν είχαν προκριθεί στα προημιτελικά του αντίστοιχου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και οι Νέοι της ΕΠΣ Ξάνθης λυγίζοντας στα πέναλτι τα Τρίκαλα. Η πανηγυρική φωτογραφία είναι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Μίκρα.

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (Θεοδώρου): Ήλιος, Κουλούρας (62′ Καβουσανάκης, Σαλπικτίδης, Μαστρογιαννάκης, Σαμιώτης, Κάτσος, Κουλλάλι, Βαρνάβας, Κεπέογλου (62′ Κυριακούλης), Κυριόπουλος, Μουστάκας (59′ Ραμος).

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ (Κουτρουλός): Χατζής, Μαρκοσιάν, Κούτρας, Τυριάκης, Χαϊτίδης, Αναστασιάδης, Μετεντζίδης, Πατήρας (79′ Καραγεωργος)  Πιστικός (59′ Τσολακίδης), Γιουρούκ (79′ Τεφηκογλου), Χότσκα (46′ Ιωσηφίδης).

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ