ΕΠΣ Ξάνθης: Καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας απέκλεισε την Ασπίδα και πάει τελικό

 

Ο Ορφέας Ξάνθης, όπως και στο παιχνίδι με την ΑΕ Διδυμοτείχου την Κυριακή, έτσι και σήμερα στον επαναληπτικό ημιτελικό για το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και επικράτησε με ευρύ σκορ της Ασπίδας Ξάνθης, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Η ομάδα της Ασπίδας μπήκε καλά στο ματς, και το πάλεψε αρκετά τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, αλλά η εμπειρία και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, λόγω και του γεγονότος πως ο μεν ο Ορφέας αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική και η Ασπίδα στο τοπικό, ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη και μάλιστα με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στην ομάδα του Ορφέα.

Πρώτη φάση του αγώνα, αυτή του δεύτερου λεπτού οπότε ο Γιάννης Ρούφος σε μια διεκδίκηση που είχε με αντίπαλο επιθετικό χτύπησε στο πρόσωπο και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες έγινε αλλαγή και τελικά δεν αποφεύχθηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η κατάστασή του. Από κει και πέρα, η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή πήρε το προβάδισμα στο σκορ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη Καραγκιόζη στο 23ο λεπτό, με την Ασπίδα να «φωνάζει» για την υπόδειξη του συγκεκριμένου πέναλτι, αλλά και ζητώντας εξηγήσεις για μια φάση νωρίτερα στην οποία ο Κατσής ανατράπηκε στην περιοχή του Ορφέα και ο ρέφερι έδειξε «παίζετε».

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, έφερε το ματς στα ίσα, όταν ο Χάρης Κατσής στο 39′ βγήκε σε κόντρα επίθεση στην πλάτη της άμυνας και στο τετ α τετ νίκησε τον Αθανασίου για να ισοφαρίσει, με τον Ορφέα όμως να μην μένει αναπάντητος, και να παίρνει το προβάδισμα εκ νέου πριν καν τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη στο γκολ του συνήθη υπόπτου Χιντ Ιμέρ στο 45′.

Στο δεύτερο μέρος, ήταν η Ασπίδα που απείλησε πρώτη, όταν στο 49′ ο Κατσής έκανε μια σέντρα – σουτ, με τον Χριστοφορίδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, από πλεονεκτική θέση. Στο 56′ ο Ορφέας απείλησε αρχικά με ένα σουτ του Ξαντινίδη που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χατζηγεωργίου, κάτι όμως που κατάφερε τελικά στην αμέσως επόμενη φάση και ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος έκανε το 3-1.

Μπορεί, με το τρίτο του γκολ ο Ορφέας να είχε σκοτώσει και τις όποιες λιγοστές ελπίδες της Ασπίδας, αλλά δεν σταμάτησε εκεί και τρία λεπτά αργότερα ο Ιμέρ εκμεταλλεύθηκε μια πάσα του Τορομανίδη και έγραψε το 4-1, λίγο πριν αποχωρήσει στη συνέχεια από το ματς. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε, τελικά και πάλι ο Γιάννης Καραγκιόζης, στο 84′ διαμορφώνοντας με σουτ το τελικό 5-1.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Τορομανίδης, Χατζηπαπάς (46′ Μακράκης), Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (Ξαντινίδης), Μπουνταγκίδης, Ιμέρ (64′ Μυγγίδης), Καραγκιόζης Γ., Πασχαλάκης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης (81′ Νικολούδης), Δογανίδης (74′ Ζώτος), Σαββόγλου, Χατζηπαρασκευάς (46′ Κυριαζίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Κατσής (63′ Πεντεζίδης).

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την αναμέτρηση: