Αναδεικνύονται τα ζευγάρια στους τελικούς των Κυπέλλων ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης (14:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Ημέρα των ερωτευμένων η σημερινή αλλά και… ημέρα ανάδειξης των ζευγαριών που θα διεκδικήσουν φέτος τα Κύπελλα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων στους τρεις νομούς του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, αφού διεξάγονται οι επαναληπτικές ημιτελικές αναμετρήσεις σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά και ο νοκάουτ τελικός του Νοτίου Ομίλου που έχει και χαρακτήρα ημιτελικού της διοργάνωσης στον Έβρο.

Ξεκινώντας από τον τελευταίο, η Θράκη Φερών αντιμετωπίζει την ΠΑΕ Νίψας, για πολλούς μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, σε νοκ άουτ παιχνίδι στις Φέρες. Ο νικητής θα αναδειχθεί νικητής του Νοτίου Ομίλου (αφού το Κύπελλο διεξήχθη σε δυο ομίλους, Βόρειο και Νότιο, λόγω της μεγάλης έκτασης του Νομού) και θα αποτελέσει τον ένα φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου. Ο άλλος είναι ήδη γνωστός εδώ και αρκετές ημέρες και πρόκειται για τον Ορέστη Ορεστιάδας, που νίκησε στον τελικό του Βορρά την εκπρόσωπο του Έβρου στα εθνικά πρωταθλήματα και περσινή πρωταθλήτρια και κάτοχο του τροπαίου ΑΕ Διδυμοτείχου. Το ματς Φέρες – Νίψα ξεκινά στις 14:30 με διαιτητές τους Σιβούδη, Σουβαρά και Ουζουνίδη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και πέναλτι.

Στην γειτονική ΕΠΣ Θράκης ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως για τον έναν από τους δύο επαναληπτικούς ημιτελικούς που διεξάγονται και ξεκινούν επίσης την ίδια ώρα, στις 14:30 το μεσημέρι. Και αυτό γιατί στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και την Δόξα Γρατινής που θα γίνει στο ΔΑΚ Κομοτηνής οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει εκτός έδρας με 2-0 και έχουν βάλει γερές βάσεις πρόκρισης, δεδομένου ότι τις δυο ομάδες χωρίζει και μια κατηγορία. Το Σιδηροχώρι που προέρχεται και από την επεισοδιακή νίκη επί των Προσκυνητών για την Γ’ Εθνική προκρίνεται στον τελικό με οποιαδήποτε νέα νίκη του, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά. Η Γρατινή για να προκριθεί πρέπει να σημειώσει τουλάχιστον δύο γκολ και να έχει διαφορά δύο τερμάτων και πάνω, ενώ σε περίπτωση που κερδίσει με 2-0 το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δρακίδης με βοηθούς τους Γκιόση και Καρακασίδη.

Σαφώς πιο αμφίρροπο με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα θεωρείται το άλλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα και φέρνει αντιμέτωπους τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την Δόξα Προσκυνητών. Στο πρώτο ματς οι Προσκυνητές είχαν νικήσει με το ρευστό 2-1 και στο παιχνίδι αυτό θα πάνε χωρίς την ψυχολογία με το μέρος τους, μετά την ήττα από το Σιδηροχώρι στο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής. Ο Ίασμος απο την πλευρά του, εκ των φαβορί για τον τίτλο στην ΕΠΣ Θράκης και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, θέλει να προκριθεί ξανά σε τελικό και ελπίζει ότι θα πετύχει την πολυπόθητη νίκη. Προκρίνεται με οποιαδήποτε νίκη με δυο γκολ διαφορά αλλά και με 1-0, ενώ σε περίπτωση επικράτησης με 2-1 το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Οι Προσκυνητές προκρίνονται με οποιαδήποτε δική τους νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά, εφόσον όμως έχουν πετύχει δύο τέρματα. Την αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Κακουλίδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Χαρίτση.

Ζευγάρι τελικού αναδεικνύεται όμως και στην Ξάνθη με τις δύο επαναληπτικές ημιτελικές αναμετρήσεις, που σε αντίθεση με τους άλλους δύο νομούς του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν μισή ώρα αργότερα, στις 15:00. Το ένα παιχνίδι είναι βέβαια καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά και το δεύτερο έχει ξεκάθαρο φαβορί. Στο γήπεδο Φελώνης θα γίνει η αναμέτρηση Εχίνος Σπορ – Άρης Αβάτου με τυπικά γηπεδούχο τον Εχίνο που πριν δυο εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο είχε ηττηθεί με 6-0 από τον περσινό πρωταθλητή και κυπελλούχο, οπότε όλου αντιλαμβάνονται ότι η αναμέτρηση έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Διαιτητής ο Τζεβελεκίδης με βοηθούς τους Πασχαλίδη Α. και Πασχαλίδη Γ. ενώ έχει οριστεί και τέταρτος, ο Χρυσέλης.

Τέλος, στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης της Ξάνθης ο Ορφέας υποδέχεται στο γήπεδο του ΑΟΞ την Ασπίδα, έχοντας όμως σαφές πλεονέκτημα μετά την καθαρή νίκη του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο ΔΑΚ Ξάνθης πριν 15 μέρες. Για να προκριθεί η πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πρέπει να σημειώσει τουλάχιστον τρία γκολ μέσα στο γήπεδο του Ορφέα, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου ότι τις ομάδες χωρίζει και μια κατηγορία. Η αναμέτρηση ξεκινά και αυτή στις 15:00 και διαιτητές έχουν οριστεί οι Ανεστίδης, Ζαφειρίου, Καραλευθέρης με τέταρτο τον Κωνσταντινίδης. Και για τα πέντε παιχνίδια που θα αναδείξουν τα ζευγάρια των τελικών Κυπέλλου στις ΕΠΣ Ξάνθης, Θράκης και Έβρου θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS.