Ο μόνος αθλητής σύνθετων αγωνισμάτων στη Θράκη που έκανε γύρο θριάμβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

 

Ο Νικήτας Αναγώστου στους περισσότερους δεν είναι γνωστός. Ωστόσο για τον θρακιώτικο αθλητισμό κατέχει ένα χωριστό ρεκόρ. Είναι ο μόνος αθλητής σύνθετου αγωνίσματος στην Θράκη.

Για όσους δεν ξέρουν από στίβο, σύνθετα αγωνίσματα είναι το δέκαθλο για τους άνδρες και το έπταθλο για τις γυναίκες στον ανοιχτό στίβο, το έπταθλο για τους άνδρες και το πένταθλο για τις γυναίκες στον κλειστό.

Ουσιαστικά είναι το αγώνισμα των υπεραθλητών του στίβου, που για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο διαγωνίζονται σε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα. Πλέον, εδώ και έναν χρόνο, η Θράκη μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει έναν τέτοιο υπεραθλητή.

Ο λόγος για τον Νικήτα Αναγνώστου. Μπορεί να μην κατάγεται από την περιοχή αλλά να έχει έρθει ως φοιτητής, ωστόσο ανήκει στον σύλλογο Ρήσος Κομοτηνής και αποτέλεσε μάλιστα τον μοναδικό εκπρόσωπο του συλλόγου της Κομοτηνής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Έχοντας προπονητή τον Κώστα Μαρτινίδη, ο Αναγνώστου έλαβε μέρος στο έπταθλο. Σημείωσε χρόνο 7.68 στα 60 μέτρα για να πάρει 656 βαθμούς, 5.75μ στο μήκος για να πάρει 533, 8.92μ στην σφαίρα για να προσθέσει άλλους 421, 1.57μ στο ύψος για να πάρει επιπλέον 441, 11.26 στα 60μ με εμπόδια για να λάβει 328 πόντους, 3.00μ στο επικοντώ για να προσθέσει στο σακούλι επιπλέον 357 βαθμούς και χρόνο 3:21.98 στα 1.000 μέτρα για να επιπλέον 465.

Μπορεί να μην διακρίθηκε για τα αγωνιστικά του αποτελέσματα, αφού με συνολικά 3.201 βαθμούς ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 16η θέση μεταξύ συνολικά 16 αθλητών που τερμάτισαν, ωστόσο το σημαντικό γεγονός είναι αυτό ακριβώς: ότι έλαβε μέρος στον αγώνα και κατάφερε να τον ολοκληρώσει, γιατί υπήρξαν και αυτοί που δεν τα κατάφεραν σε όλα τα αγωνίσματα και ακυρώθηκαν.

Για αυτό και πάντα οι αθλητές των σύνθετων αγωνισμάτων, εν προκειμένω οι επταθλητές στους άνδρες και οι πενταθλήτριες στις γυναίκες στον κλειστό στίβο, αμέσως μετά τον τελευταίο αγώνα τους, συγκεντρώνονται όλοι μαζί και κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Σε αυτόν τον γύρο του θριάμβου μετείχε και ο Νικήτας Αναγνώστου του Ρήσου Κομοτηνής, τον οποίο βλέπετε στην φωτογραφία την στιγμή που δοκιμάζει στα τρία μέτρα στο άλμα επικοντώ.