Επέτειος: 25 χρόνια από το… σακάκι του Γιάννη Ιωαννίδη στον Σταύρο Τσανίδη (+video)

 

Ακριβώς 25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μια από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: την βραδιά που ο Γιάννης Ιωαννίδης προσέφερε το… σακάκι του στον κομοτηναίο διαιτητή Σταύρο Τσανίδη, εισπράττοντας τεχνική ποινή.

Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 1993, όταν ο ΠΑΟΚ διέλυε τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 71-85 σε ντέρμπι κορυφής και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ως προπονητής τότε του Ολυμπιακού, τα έβαζε με τους διαιτητές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, μάλιστα, είχε βγάλει το σακάκι του και το έτεινε στον διαιτητή Σταύρο Τσανίδη, εισπράττοντας τεχνική ποινή. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που όπως φαίνεται και στην κεντρική  φωτογραφία άτω ήταν μπροστά στο περιστατικό, είχε σκάσει από τα γέλια.

Πριν από λίγα χρόνια, ο Ιωαννίδης φορώντας πλέον το κοστούμι του πολιτικού, εξιστορούσε το περιστατικό κατά τη διάρκεια ουζοποσίας με δημοσιογράφους. Όταν τον ρώτησαν τι θα έκανε αν ο θρακιώτης του έπαιρνε το σακάκι, απάντησε με χιούμορ ότι «θα έβγαινα και θα έλεγα ότι οι διαιτητές τα παίρνουνε. Τα σακάκια…».

Πέντε χρόνια πριν στην κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Διαιτητών Μπάσκετ Θεσσαλονίκης, όπου τιμήθηκε ο Σταύρος Τσανίδης, κλήθηκε να τιμήσει τον κομοτηναίο παλαίμαχο διαιτητή ο Γιάννης Ιωαννίδης, υπό την ιδιότητα τότε του υφυπουργού Αθλητισμού!!!

Η φωτογραφια δεξιά είναι από αυτήν την εκδήλωση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προκάλεσε μεγάλη αίσθηση η επιλογή να παραδοθεί στον Τσανίδη η τιμητική διάκριση από τον νυν υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς ήταν σε όλους γνωστό ότι είχαν προηγούμενα.

Άλλωστε και ο Ιωαννίδης δεν την ξέχασε κατά την βράβευση την ιστορία με το σακάκι. Αλλά όλα δείχνουν ότι όλα αυτά είναι πλέον περασμένα ξεχασμένα. Άλλωστε, πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΟΚ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ