Κλήθηκε στην Εθνική Ενόπλων για επίσημα παιχνίδια η αρχηγός του ΑΟ Θράκης Ελένη Ματοσιάν

 

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΟ Θράκης που έχει την έδρα της στην Αλεξανδρούπολη κλήθηκε να συμμετάσχει σε επίσημη αποστολή της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων Γυναικών.

Πρόκειται για τη νεαρή αμυντικό Ελένη Ματοσιάν,  που πολλές φορές αγωνίζεται σαν αρχηγός της ομάδας. Κλήθηκε να συμμετάσχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του CISM, από 12 έως 17 Φεβρουαρίου 2018 στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.

«Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει δύο πολύ σημαντικά πράγματα: α) την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Όμιλο μας και β) την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τις διεθνής διοργανώσεις και το γυναικείο ποδόσφαιρο, επισημαίνει ανακοίνωση του ΑΟ Θράκης και συμπληρώνει: «Στόχος του Ομίλου μας είναι να συνεχίσει τις διεθνής συναντήσεις που εγκαινίασε το 2016 και συνεχίστηκε το 2017 με την διοργάνωση του 1ου και 2ου βαλκανικού πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου».

Στους αγώνες του Δημου Τριφυλίας επισημαίνεται ότι πέρα από την Ελλάδα, θα λάβουν μέρος οι αντίστοιχες Εθνικές Ενόπλων της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας. Θα αποτελέσει συνδιοργάνωση του Δήμου Τριφυλίας, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Εν. Δυνάμεων του Γεν. Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του CISM, από 12 έως 17 Φεβρουαρίου 2018 στα δύο γήπεδα των Φιλιατρών.

Την Τρίτη 13/2 και ώρα 9.00 το πρωί θα γίνει η κλήρωση των ομάδων στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και θα ανακοινωθούν τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των αγώνων.  Οι αγώνες θα διεξάγονται και στα δύο γήπεδα συγχρόνως την Τρίτη 13/2 και την Τετάρτη 14/2 ώρα 15.00 και την Παρασκευή 16/2 ώρα 12.00 το μεσημέρι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες οι μαθητές των σχολείων.

Επίσης οι αποστολές και οι συνοδοί τους κατά το εξω-αγωνιστικό πρόγραμμά τους θα περιηγηθούν σε όλες τις πόλεις της Τριφυλίας. Οι Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τζουμελέκα θα παρευρίσκονται στις τελετές έναρξης και λήξης, ενώ επίσης θα επισκεφτούν τα σχολεία των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών και θα μιλήσουν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού, το Ολυμπιακό πνεύμα, τις Ολυμπιακές αξίες και ιδεώδη.