ΕΠΣ Θράκης: Με Χατζητουλούση και… ομαδικό πνεύμα το Κόσμιο πήρε το ντέρμπι κορυφής με την Γρατινή

 

Μεγάλη βαθμολογική νικη, ψυχολογίας αλλά και γοήτρου κόντρα σε όλες τις προβλέψεις οτι ο ΠΑΟΚ Κοσμίου δεν θα αντέξει στην πίεση των ισχυρότερων οικονομικά Γρατινής και Ιάσμου, πήρε η γηπεδούχος ομάδα με όλη τη σημασία της λεξης επικρατώντας με 1-0 της Δόξας Γρατινής και αποσπαστηκε τεσσερις βαθμούς από την αντιπαλό της.

Σύμφωνα με το “Παρατηρητή” από όπου και η φωτογραφία, οι 80 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο του Κοσμίου παρακολούθησαν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη κάτω από βροχόπτωση και δυνατό αέρα, γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά και τις δύο ομάδες κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι του αγώνα.

Στο 32’οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με τον πρωτο σκορερ του πρωταθλήματος Μπόζη να περνάει τον Δεληγιάννη όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην πολύ σημαντική ευκαιρία του Μπόζη “απάντησε” λιγο αργότερα στο 34′ ο Φώτης Ξενάκης που δύο λεπτά αργότερα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπουτσακτσή που νίκησε τον μεχρι πέρυσι συμπαίκτη του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες ήταν κακό με τον ΠΑΟΚ στο 68′ να απειλεί όταν σε σέντρα του Νάνου ο Χατζητουλούση με καρφωτή κεφαλιά αναγκασε τον Μπουτσακτσή σε όμορφη απόκρουση, ωστόσο ο Ιασμιωτης πρωτος σκορερ του Ιασμου με το εβδομο του φετινό τερμα στο 75′ μετα από πάσα του νεομεταγραφέντα από τους Προσκυνητες Γαβριήλ μέσα από την περιοχή θα επιχειρήσει δυνατό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Μπουτσακτσή κάνοντας το 1-0 μεσα σε πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του και τον πάγκο.

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζαγγούλας, Λεβεντέλης, Γαβριήλ(90′ Παπασπυρόπουλος), Γιάπρακτσης, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης(79′ Ρούντος).

Δόξα Γρατινής (Μπόζης): Μπουτσακτσή, Καμζέλας(87′ Βλασσόπουλος), Λεγάτος, Μουζασβίλι, Ζουμπιάδης, Κακουλίδης(68′ Χουσεΐν), Οσμάν Χασάν(46′ Μαγκούτας), Πασχάλης, Σεφκέτ, Κυριακόπουλος, Μπόζης(73′ Χατζίδης).