Αποφασίστηκε και μάλιστα ομόφωνα λουκέτο στο Κολυμβητήριο Ορεστιάδας – Εκτεθειμένος ο δήμαρχος

 

H Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ορεστιάδας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού  Κολυμβητηρίου!

Όπως μεταδίδει το radioevros από την πόλη του Βορείου Έβρου, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τα όσα ήρθαν στην δημοσιότητα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου που συνεδρίασε τελικά σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας!

Η απόφαση προκαλεί έκπληξη όσο και το ομόφωνό της, αφού έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς τα όποια προβλήματα υπήρχαν είχαν ήδη διορθωθεί είτε δεν ήταν σημαντικά. Για αυτό και προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση ότι η απόφαση από μαι επιτροπή του Δήμου όπου έχει την πλειοψηφία η παράταξη του δημάρχου, ελήφθη κόντρα σε όσα ο ίδιος ο δήμαρχος είχε πει και μάλιστα ομόφωνα.

Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει μέχρις ότου το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Ορεστιάδας (το οποίο αναμένεται να βγάλει την Τρίτη επίσημη ανακοίνωση) πάρει την θετική γνωμοδότηση από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ώστε να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής.

Το επικείμενο λουκέτο στο Κολυμβητήριο Ορεστιάδας, εφόσον επιβεβαιωθεί η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πέρα από τον δήμαρχο αφήνει εκτεθειμένους και εκατοντάδες αθλητές των συλλόγων που προπονούνται καθημερινά στο κολυμβητήριο δημιουργώντας ανυπέρβλητο πρόβλημα, αλλά και τους απλούς δημότες που χρησιμοποιούσαν το δημοτικό κολυβητήριο…