Οι επτά αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Θράκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών

 

Πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών, με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από δεκάδες συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Ανάμεσα στις λίστες το ThrakiSportS εντόπισε και συνολικά επτά που θα εκπροσωπήσουν σωματεία της Θράκης.

Στα 60 μέτρα ανδρών έχει δηλωθεί ο Γιώργος Σιταρίδης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με φετινή επίδοση 7.13″ που είναι και ατομικό του ρεκόρ. Συνολικά έχουν δηλωθεί 119 σπριντερ. Ο Σιταρίδης θα αγωνιστεί φυσικά και στο καλό του αγώνισμα, τα 60 μέτρα με εμπόδια, όπου έχουν δηλωθεί 18 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Κώστα Δουβαλίδη του ΣΚΑ Δράμας αλλά και του Κύπριου Μίλαν Τραϊκοβιτς.

Στα 200 μέτρα ανδρών έχει δηλωθεί ο 33χρονος Αλέξανδρος Κοκκίνης του ΑΟ Θράκης που έχει προσωπικό ρεκόρ 23.24″. Συνολικά μετέχουν 72 αθλητές. Δεν κάνει φέτος κλειστό ο Γιάννης Δουλγέρης του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής που είχε κατακτήσει στο ίδιο αγώνισμα το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στην Πάτρα.

Στα 3.000 μέτρα των ανδρών συμμετέχει ο 23χρονος πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκος Γκούρλιας που αποτελεί και θρακιώτικη ελπίδα για ένα μετάλλιο. Στον αγώνα δεν λαμβάνει μέρος ο Εβρίτης Δήμος Μαγγίνας που μόλις πριν μια εβδομάδα έτρεξε στο ευρωπαϊκό Ανωμάλου Δρόμου της Πορτογαλίας, αλλά ένας παλιος γνώριμος των Θρακιωτών, ο Κύπριος Μάριος Αποστολίδης που αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Συνολικά έχουν δηλωθεί 49 άτομα.

Στο ύψος των ανδρών ο Κώστας Μπανιώτης της είναι το απόλυτο φαβορί για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αλλά το σημαντικό για τον άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής είναι να πετάξει πάνω από τα 2.28μ και ίσως πάνω και από τα 2,30μ για να μπει στην ελίτ που θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ. Συνολικά έχουν δηλωθεί οκτώ αθλητές.

Θρακιώτικη συμμετοχή έχουμε και στο έπταθλο με τον Νικήτα Αναγνώστου του Ρήσου Κομοτηνής, έναν από τους 15 που θα επιχειρήσουν να λάβουν μέρος το συνθετο αγώνισμα. Δεν υπάρχει θρακιώτικη συμμετοχή από τα αγωνίσματα των ανδρών στα 400 μέτρα, στα 800 μέτρα, στα 1.500 μέτρα, στα 5.000 μέτρα βάδην, στο μήκος, στο τριπλούν και στην σφαιροβολία όπως και στις σκυτάλες των ανδρών.

Στις γυναίκες δεν έχουμε συμμετοχή σε 200 μέτρα, 400 μέτρα, 800 μέτρα, 1.500 μετρα, 3000 μέτρα, 60 μέτρα με εμπόδια, 3.000 μέτρα βάδην, ύψος, επικοντώ, σφαιροβολία, πένταθλο και σκυτάλες.

Ουσιαστικά μόνο σε δυο αγωνίσματα έχουμε θρακιώτικη συμμετοχή στις γυναίκες. ΑΣτα 60 μέτρα έχει δηλωθεί η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής με ατομικό ρεκόρ 7.82″. Η Γιαννοπούλου είναι μια από τις συνολικά 87 σπρίντερ που έχουν δηλωθεί.

Τέλος, στο άλμα εις τριπλούν έχει δηλωθεί η Σπυριδούλα Ναζίρη, που με 11.94μ φετινό και 12.13 ατομικό ρεκόρ από πέρυσι θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τον εαυτό της διεκδικώντας κάτι καλό, δεδομένης και της απουσίας από τον αγώνα της Βούλας Παπαχρήστου που προετοιμάζεται για το Μπέρμιγχαμ και βρίσκεται σε αγώνες στο εξωτερικό. Συνολικά 23 αθλήτριες έχουν δηλωθεί στο τριπλούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ