Χωρίς συμμετοχή από την Θράκη αλλά και συνολικά την ΑΜ-Θ ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

 

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιοντσανγκ ξεκινούν. Η μεγάλη μέρα έφτασε και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής η φλόγα που άναψε τον περασμένο Οκτώβριο στην Αρχαία Ολυμπία θα φωτίσει και τον ολυμπιακό βωμό στην νοτιοκορεατική πόλη.

Για 15 ημέρες το επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού θα είναι η Πιονγκτσανγκ. Ωστόσο σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση δεν υπάρχει συμμετοχή από την Θράκη αλλά και συνολικά από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Στις προηγούμενες Χειμερινές Ολυμπιάδας είτε είχαμε την Παναγιώτα Τσακίρη που ήταν μάλιστα σημαιοφόρος πριν τέσσερα χρόνια στο Σότσι είτε πιο πριν τον πατέρα της Θανάση, επίσης σημαιοφόρο σε τρεις Ολυμπιάδες, για να λέμε ότι υπάρχει εκπροσώπηση.

Φέτος αυτό που κατάφερε η περιοχή ήταν να περάσει έστω από την Δράμα η Ολυμπιακή Φλόγα, κάτι που δεν είχε συμβεί πριν τέσσερα χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει εκπροσώπηση από κανέναν από τους πέντε νομούς της ΑΜ-Θ στην Πιονγκτσανγκ, τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η Σοφία Ράλλη από την Ημαθία θα είναι αθλήτρια που θα μπει πρώτη στο στάδιο για την καθιερωμένη παρέλαση στην τελετή έναρξης, ως σημαιοφόρος της τετραμελούς ελληνικής ομάδας. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στην διοργάνωση από τον 23χρονο χιονοδρόμο Ντίνο Λευκαρίτη.

Τελευταία από τις 95 χώρες που συμμετέχουν θα παρελάσει ως διοργανώτρια η υπό κοινή σημαία ομάδα της Νότιας και της Βόρειας Κορέας. Για τον λόγο αυτόν έχει φτάσει στην διοργανώτρια πόλη πολυμελής βορειοκορεατική αντιπροσωπία και οι αγώνες λέγονται και Αγώνες της Ειρήνης.

Ήδη τα μέλη της βορειοκορεατικής αντιπροσωπίας έχουν μπει στο Ολυμπιακό Χωριό της Γκανγκνεούνγκ, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και η τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

Ο 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου με τους κορυφαίους αθλητές των σπορ του χιονιού και του πάγου να διεκδικούν μετάλλια σε συνολικά 102 αγωνίσματα από 15 αθλήματα. Let the games begin…