Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση από την ΠΑΕ Ποντίων κατά της ΑΕΞ και των προέδρων της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Ξάνθης

 

Μπορεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης κόντρα στους σχεδιασμούς του να μην κατέβασε τελικά υποψηφιότητα για το ΔΣ στις  εκλογές της ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του για την αποκατάσταση αυτών που ο ίδιος και η ομάδα του θεωρούν ως αδικίες από το υπάρχον σύστημα που διοικεί τα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας.

Μία εβδομάδα μετά τη μήνυση που κατέθεσε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης κατά της διοίκησης της ΑΕ Ξάνθης, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατατέθηκε μία ακόμα εναντίον των ίδιων φορέων και με το ίδιο πάνω – κάτω κείμενο.

Η διαφορά είναι ότι την προηγούμενη μήνυση την είχε υπογράψει ο ίδιος ατομικά ως πρόσωπο, ενώ αυτή τη φορά τον ρόλο του μηνυτή έχει το σωματείο ΠΑΕ Ποντίων.  Σε σχέση με αυτή τη νέα μήνυση που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Μιχάλης Κακουλίδης επισήμανε στην εφημερίδα «Θράκη»:

«Καταθέσαμε δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ευελπιστώντας ότι σαν Ποντιακός Σύλλογος, θα δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους Πολιτιστικούς Ποντιακούς Αθλητικούς Συλλόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στην περιοχή της Ξάνθης, να πάρουν κάποια θέση.

Το να “διαφημίζεις” στο έμβλημά σου, τον δολοφόνο, τον εξολοθρευτή του ποντιακού στοιχείου, τον γενοκτόνο του ποντιακού ελληνισμού Κεμάλ Αττατούρκ, είναι ένα παράπτωμα πολύ μεγάλο, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως από τον αντιρατσιστικό νόμο.

Κάναμε την αρχή και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν και άλλοι. Πιστεύω ότι κανένας Πόντιος, κανένας Ποντιακός Σύλλογος δεν μπορεί να δεχθεί κάποιον μέσα στην περιοχή του να “διαφημίζει” τον σφαγέα των προγόνων του. Αν αυτό το δέχονται, νομίζω ότι δεν είναι άξιοι να λέγονται Πόντιοι».