ΕΠΣ Ξάνθης: Αναβάλλεται εκ νέου το ΑΕΞ-Σέλινο με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος ενώ δεν είχε συμβεί το ίδιο με το Ασπίδα-Ζυγός

 

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Ξάνθης και τον Άτλαντα Σελίνου δεν διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και βάσει του ΚΑΠ, όπως τον ερμηνεύει η ΕΠΣ Ξάνθης, έπρεπε να διεξαχθεί 24 ώρες μετά, στις 3.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ωστόσο δεν θα διεξαχθεί ούτε τότε, αφού τον ανέβαλε με απόφασή της η διοργανώτρια αρχή. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε το πρωί και αναφέρει: «Η Επιτροπή πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης λαμβάνοντας υπόψη το κοινό έγγραφο αίτημα των σωματείων ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ και ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ αλλά και την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Η Επιτροπή θα ορίσει με νεότερη απόφαση της την ημερομηνία διεξαγωγής της συγκεκριμένης αναμέτρησης». 

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη περίπτωση τις παραμονές των Χριστουγέννων, στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή Νέου Ζυγού και την Ασπίδα Ξάνθης, η ΕΠΣ Ξάνθης δεν είχε προχωρήσει στην εκ νέου αναβολή του αγώνα με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ομάδα του Ζυγού με μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και -3 βαθμούς καθώς δεν κατέβηκε να αγωνιστεί, αφού λόγω του εργάσιμου της ημέρας (με συνεχόμενο ωράριο τότε στην αγορά) δεν μπορούσε να συγκεντρώσει τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του για να γίνει ο αγώνας.

Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε και η πλευρά της Ασπίδας εκφράσει καταρχήν το αίτημα να αναβληθεί το παιχνίδι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη από την διοικούσα αρχή της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων με αποτέλεσμα οι ομάδες να κληθούν να προσέλθουν κανονικά μαζί με τους διαιτητές και οι τελευταίοι να κλείνουν το φύλλο αγώνος αναφέροντας την  μη διεξαγωγή της αναμέτρησης λόγω της μη προσέλευσης της ομάδας του Ζυγού. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζυγός από τότε κουβαλά τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών στο πρωτάθλημα.