ΕΠΣ Θράκης: Με Βασιλακάκη ο Σπάρτακος υπέταξε την Ελπίδα Σαπών και διατηρήθηκε στην τριάδα

 

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, ο Σπάρτακος υποδέχτηκε την Ελπίδα Σαπών με τους γηπεδούχους να παίρνουν έστω και δύσκολα το τρίποντο με 1-0  και να συνεχίζουν απτόητοι το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών που έχουν “χτίσει”.

Οι 40 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι ισχυροί άνεμοι κάτω από τους οποίους διεξήχθη το παιχνίδι, που δυσκόλευαν τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Μανδραου στον “Παρατηρητή”, από την αρχή της αναμέτρησης ήταν φανερό πως όποιος έπαιρνε “κεφάλι” στο σκορ θα έφευγε και με το τρίποντο. Έτσι λοιπόν και έγινε όταν στο 67′  η μπάλα με την συμβολή του ανέμου έπαιξε περίεργο παιχνίδι στον Α. Καραθανάση που με κεφαλιά προς τα πίσω έδωσε στον Βασιλακάκη που μόνος του με τον τερματοφύλακα έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στην συνέχεια το σύνολο του Γεμενετζή διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα και έφτασε στη πέμπτη διαδοχική του νίκη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αγωνιστική ποιότητα που διαθέτει και μάλιστα απέναντι σ΄έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Ελπίδα.

Η Ελπίδα δεν ήταν κακή και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν απείλησε σημαντικά τον καλά οργανωμένο ανασταλτικά Σπάρτακο που στο πρώτο μεγάλο λάθος της αντίπαλης άμυνας  δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και πήρε άλλη μία νίκη. Μέχρι το γκολ  οι δυο φάσεις που είχαν σημειωθεί στο μπλοκάκι των δημοσιογράφων ήταν για την Ελπίδα , στο 15′ σε εκτέλεση φάουλ του Ε.Καραθανάση με τον Παπαδογιωργάκη να μπλοκάρει με ευκολία και στο 56′ με δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη που απομάκρυνε με μπουνιές ο τερματοφύλάκας των φιλοξενούμενων.

Μετά το γκολ είχαμε στο 77′ μια μεγάλη ευκαιρία για τον Σπάρτακο με τον Αράμπα να στέλνει την μπάλα ψηλά  με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 81′ είχαμε την πιο καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πασσά, ο Ε.Καραθανάσης έδωσε κεφαλιά – πάσα στον Κασιώτη που από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλά παράπονα για την διαιτησία από τους ανθρώπους της Ελπίδας.

Μετά τη νίκη αυτή ο Σπάρτακος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 30 βαθμούς(σ.σ μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου) ενώ η Ελπίδα παρέμεινε στους 29 και στην πέμπτη θέση.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Γεμενετζής): Παπαδογιωργάκης, Τσαγκαλίδης(33’Μιχαλακέλλης), Χαρταλάμης, Μ.Χασάν, Άραμπας, Κόγιος, Θωμάς, Δερμιτζάκης(46′ Αργυρόπουλος), Βασιλακάκης(75′ Αθανασιάδης), Γρίβας, Κουβεργιανός(80′ Ρόιδος).
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Εμμανουήλ, Μπαμπούρης, Πασσάς, Α.Καραθανάσης, Κασιώτης, Σωμαράκης(50′ Ερκάν), Καροτενούτο, Λιάρος, Ε.Καραθανάσης(90′ Γκέκας), Κουδούνης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ