Γ’ Εθνική: Πήρε το πολύτιμο τρίποντο επί της Καρπερής και ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ο Ορφέας

 

Ο Ορφέας Ξάνθης το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχθηκε τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής και νικώντας τον πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο που του δίνει σημαντική ανάσα στη μάχη που δίνει φέτος για την παραμονή ξεφεύγοντας και πάλι από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή, ήταν εμφανώς καλύτεροι στο παιχνίδι, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός πως σκόραραν 3 γκολ, σε αντίθεση με την Καρπερή που στάθηκε αρκετά τυχερή και στην πρώτη της ουσιαστική τελική στο ματς, πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές πρωτού σκοράρουν το πρώτο τους τέρμα. Αρχικά στο 17′ ο Κώστας Ξαντινίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, από μια πολύ έξυπνη μπαλιά του Χρήστου Πασχαλάκη, πέρασε με ωραία ντρίμπλα τον Κασίμη, αλλά όντας εκτός ισορροπίας και σε δύσκολο σημείο έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του αντίπαλου κίπερ. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ούτε τότε κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Τελικά ότι δεν κατάφερε να κάνει τις δύο προηγούμενες φορές ο Ξαντινίδης, το έκανε στην εκπνοή του ημιχρόνου ο νεαρός μεσοεπιθετικός Χρήστος Πασχαλάκης, που στο 45′ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κασίμη και σκόραρε σε ένα κομβικό σημείο στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη, ήταν και πάλι ο Ορφέας που απείλησε πρώτος, όταν στο 48′ ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Χρήστος Πασχαλάκης, έκανε μια όμορφη ατομική ενέργεια, δοκίμασε το πόδι του, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στο 61ο λεπτό και την πρώτη τους ουσιαστική τελική προς την εστία του Γιάννη Ρούφου, κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γκλαβίνη και να φέρουν το ματς, έστω και προσωρινά, στα ίσα.

Βέβαια οι παίκτες του Ορφέα, αντέδρασαν πολύ σωστά και δεν πανικοβλήθηκαν, αφού συνέχισαν την πίεση ψηλά και ανταμείφθηκαν τελικά στο 75′, οπότε και ο Ηλίας Μακράκης, μετά από σέντρα σε στημένη φάση, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-1, για να έρθει στην εκπνοή του αγώνα ο Χιντ Ιμέρ με το έκτο του τέρμα, μετά από σέντρα ακριβείας του Γιάννη Μπουνταγκίδη και να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας (61′ Χατηπαππάς), Μαλαδένης, Μακράκης (90+’ Μυγγίδης), Μαυρόπουλος, Ξαντινίδης (88′ Μουμίν Ογλού), Μπουνταγκίδης, Ιμέρ, Καραγκιόζης Γ., Πασχαλάκης.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΠΕΡΗΣ (Ηλίας Εγγονίδης): Κασίμης, Παπανικολάου, Νέδος, Μάνος, Νικολίτσας, Τουνουσίδης, Μπίντσης (81′ Μόσχος), Κυρικτσής (85′ Βάγκουλης), Κούτλας, Γκλαβίνης, Μπάρδας.