Ο φανατικός οπαδός του ΑΟΞ που κρύβεται πίσω από την διοργάνωση του συλλαλητηρίου της Αθήνας για τη Μακεδονία

 

Όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τη Μακεδονία και στο οποίο αναμένεται να παραβρεθεί πλήθος κόσμου. Λίγοι ξέρουν όμως ότι πίσω από την οργάνωση αυτού του ακομμάτιστου συλλαλητηρίου, στο οποίο θα δώσει το παρών ως ομιλητής και ο Μίκης Θεοδωράκης, κρύβεται ένας Ξανθιώτης και μάλιστα φανατικός οπαδός του ΑΟΞ.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Φιλιππίδη, ξανθιώτη στην καταγωγή δημοσιογράφο που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ ως ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης αλλά και ως διευθυντικό στέλεχος  στο κορυφαίο ομογενειακό ραδιόφωνο των ΗΠΑ, τον Hellas FM, όπου είναι και παραγωγός καθημερινής πρωινής εκπομπής. Αυτόν ακούν καθημερινά οι χιλιάδες συμπατριώτες μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ενημερώνονται για τα νέα στην χώρα κατοικίας τους αλλά και στην πατρίδα.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης είναι ο άνθρωπος που ως αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έχει έρθει στην Αθήνα για να συντονίσει τις δράσεις για το συλλαλητήριο, καθώς οι ομογενειακές οργανώσεις αποτελούν τον βασικό χρηματοδότη του. Μάλιστα, έχει οριστεί να είναι ένας από τους πέντε όλους κι όλους εκπροσώπους των διοργανωτών που έχουν δικαίωμα να μιλάνε εξ ονόματός τους.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Καβάλα, αλλά από ξανθιώτες γονείς. Μάλιστα, ο πατέρας του είχε αγωνιστεί με την Ασπίδα Ξάνθης. Είναι φανατικός οπαδός του ΑΟΞ και μάλιστα μέχρι πριν τέσσερα χρόνια, όταν κρινόταν στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου η παραμονή της Ξάνθης στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε αντί φωτογραφίας στο προσωπικό του προφίλ στο facebook το έμβλημα της ΠΑΕ της Θράκης με τον Δημόκριτο. Τότε είχε μάλιστα συγκλονίσει με ένα κείμενο που είχε αναρτήσει στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραφε «Ξάνθη εδω, Ξάνθη εκεί, Ξάνθη και στην Αμερική!».

Σε εκείνο το κείμενο σημείωνε μεταξύ άλλων, κάνοντας έκκληση στους Ξανθιώτες να γεμίσουν το γήπεδο: «Η Ξάνθη, ενώνει όλους εμάς που νιώθουμε υπερήφανοι γιατί δεν είμστε γενίτσαροι, γιατί είμαστε μόνοι μας εναντίον όλων! Γεννήθηκα στην Καβάλα, σπούδασα Αγγλία, δουλεύω στην Αμερική και όμως ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ ΛΕΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΞΑΝΘΗ!» (θυμηθείτε όλο το κείμενο που είχε αναρτήσει στο σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS πριν τέσσερα χρόνια με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Φιλιππίδης είχε με χαρά δεχθεί να αναλάβει τον ρόλο του ανταποκριτή του ThrakiSportS στις ΗΠΑ για τις δυο φιλικές αναμετρήσεις που είχε δώσει εκεί η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου με Βολιβία στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νιγηρία στην Φιλαδέλφεια τον Ιούνιο του 2014, παραμονές της συμμετοχής της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας που έμελλε να είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που έχει βρεθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μετά από εκείνο το παιχνίδι με τη Νιγηρία, είχε βγει και μια φωτογραφία με τον ξανθιώτη αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Βασίλη Τοροσίδη την οποία επίσης με υπερηφάνεια είχε αναρτήσει στο facebook γράφοντας «Η Ξανθη ειναι παντου!».

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη από τη Νέα Υόρκη για την Αθήνα, ώστε να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο. «Tο ταξίδι προς την ελπίδα…προς την ομορφη και παραξενη πατρίδα…εφτασε η ώρα και στιγμή! Δηλωνουμε παρόντες στο κάλεσμα για την Μακεδονία μας! 4 Φεβρουαρίου, Συνταγμα! Την ιστορία την γράφουν οι λαοί!», έγραφε τότε στο facebook. Εκτοτε πραγματοποίησε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις ως ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, συναντήθηκε με κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής και της δημόσιας ζωής και το βράδυ του Σαββάτου πόσταρε πλέον από την πλατεία Συντάγματος, ώρες πριν την διεξαγωγή του συλλαλητηρίου: «Η ιστορία γράφεται από τον Ελληνικό λαό! Ολα ειναι έτοιμα για μία μεγάλη μέρα! Ελαχιστες ωρες απέμειναν! Ολοι οι δρόμοι οδηγουν στην Πλατεία Συνταγματος την Κυριακή! Η Μακεδονία είναι μια και αδιαπραγμάτευτη!».

Σε σχέση με αυτό καθεαυτό το συλλαλητήριο, ο Δημήτρης Φιλιππίδης είχε διευκρινίσει πριν από μία εβδομάδα:

«Για να ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΟΥΜΕ κάποια πράματα για το Συλλαλητήριο της Αθήνας:
Το ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ και της ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ είναι από τον ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει για τα Οργανωτικά χωρίς να έχει ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ από την Οργανωτική ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η επιτροπή όρισε υπεύθυνους επικοινωνίας τους :
1) Δημήτρη Φιλιππίδη δημοσιογράφο Hellas FM Νέα Υόρκη/Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ
2) Γεωργία Μπιτάκου –δημοσιογράφος/διοργανώτρια/τηλεοπτική παραγωγός
3) Μιχάλης Πατσίκας – μέλος Θερμαϊκού Ώρα Μηδέν συντονιστικό Θεσσαλονίκης
4) Γιώργος Τάτσιος –Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
5) Νίνα Γκατζούλη –Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ
Αποτελεί τεράστια ευθύνη η πραγματοποίηση του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ και ως εκ τούτου πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε ιδιαιτερα προσεκτικοί! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Την ΙΣΤΟΡΙΑ την γράφουν οι ΛΑΟΙ!»