«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Λεωνίδας Εφραιμίδης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος του Έβρου και το όνομα του θα μπορούσαν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και να πηγαίνουν αυτό που θα λέγαμε πακέτο. Ένας από τους γνωστότερους παίκτες του τοπικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να αφήσει πίσω αυτό που αγαπά. Ο Λεωνίδας Εφραιμίδης δικαίως έχει βάλει το λιθαράκι του στο εβρίτικο ποδόσφαιρο και σίγουρα δε θα ξεχαστεί.

Ο γνωστός σε πολλούς Έφρε ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη στρογγυλή θεά στις ακαδημίες του Έβρου Σουφλίου που έμελλε να είναι και η ποδοσφαιρική του πατρίδα. Το 2006 κάνει ένα διάλειμμα και αγωνίζεται για ένα χρόνο στη Κορνοφωλιά απ’ όπου φεύγει για να επιστρέψει και πάλι στο Σουφλί.

Το 2008 έμελλε να είναι η χρονιά του καθώς ο Πανθρακικός τον καλεί να επανδρώσει την Κ20 της ομάδας, η οποία τότε αγωνιζόταν για πρώτη φορά στα σαλόνια της Super League. Μετά από δυο χρόνια υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο και για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να βγει εκτός των συνόρων της Θράκης καθώς δίνεται δανεικός στον Πλατανιά.

Στην ομάδα της Κρήτης θα μείνει για ένα χρόνο και επιστρέφει και πάλι στον Έβρο Σουφλίου το 2011 στον οποίο και θα μείνει για πέντε χρόνια πανηγυρίζοντας και το Κύπελλο. Το 2016 αποφασίζει να αλλάξει παραστάσεις και πηγαίνει στην Ένωση Άνθειας-Αρίστεινου. Λιγότερο απο δύο χρόνια μετά αποφασίζει απρόσμενα για δικούς του λόγους να σταματήσει τη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο,τουλάχιστον ως ποδοσφαιριστής.

Του ζητήσαμε, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος  φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Λεωνίδας Εφραιμίδης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Λεωνίδα Εφραιμίδη μέσα από τα μάτια του… Λεωνίδα Εφραιμίδη!