ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκες γηπεδούχων στα πλέι οφ στο Πρωτάθλημα Εφήβων, προβάδισμα για Ασπίδα και ΓΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τις γηπεδούχες ομάδες να εκμεταλλεύονται την έδρα τους και να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα.

Στον ανατολικό όμιλο η Ασπίδα Ξάνθης επικράτησε με 90-40 της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης και έκανε το 1-0. Το ίδιο έκανε και ο ΓΑΣ Κομοτηνή που νίκησε εύκολα αλλά όχι με τόση διαφορά με 76-61 τον Αρίωνα Ξάνθης (φώτο από αυτό το παιχνίδι). Το Σάββατο διεξάγονται οι δεύτεροι αγώνες σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη αντίστοιχα και αν νικήσουν οι φιλοξενούμενοι εξασφαλίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Για αυτά έχουν πάρει προβάδισμα από τον δυτικό όμιλο επίσης οι γηπεδούχοι των πρώτων αγώνων. Ο ΓΣ Ελευθερούπολης νίκησε 77-46 του Ικάρους Σερρών ενώ ο Πανσερραϊκός στο πιο αμφίρροπο ματς της πρεμιέρας με 71-67 τον Αστέρα Καβάλας. Οι δεύτεροι αγώνες επίσης το προσεχές Σαββατοκύριακο σε Σέρρες και Καβάλα αντίστοιχα. Οι ημιτελικοί που γίνονται χιαστοί και ο τελικός θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες.