Πέντε νυν και πρώην συμπαίκτες του Λεωνίδα Εφραιμίδη σχολιάζουν την απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο

 

Από τις πιο σοβαρές ειδήσεις της εβδομάδας η ποδοσφαιρική βόμβα που… έριξε από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο Λεωνίδας Εφραιμίδης, αναρτώντας μια λιτή και συγκινητική ανακοίνωση στο facebook με την οποία γνωστοποιούσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Λεωνίδας Εφραιμίδης γεννήθηκε το 1990 και ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Έβρου Σουφλίου, αγωνίστηκε στον Α.Ο. Κορνοφωλιάς και μεταπήδησε στις ακαδημίες του Πανθρακικού όπου πήρε συμμετοχές με τις Κ17 και Κ20, ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και με την ανδρική ομάδα του μεγάλου συλλόγου της Κομοτηνής.

Έπειτα ήρθε η μεταγραφή του στον Πλατανιά και από το 2011 αγωνιζόταν με την φανέλα του Έβρου Σουφλίου όπου ήταν και αρχηγός ενώ σε έναν αγώνα χρειάστηκε να παίξει μέχρι και… τερματοφύλακας για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας. Πέρυσι είχε μεταπηδήσει στην Ενωση Άνθειας Αριστείνου, ως παίκτης της οποίας έμελλε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η απόφασή του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε πρώην και νυν συμπαίκτες του. Πέντε από αυτούς μίλησαν στην Ρένα Καλαϊτζίδου και σχολίασαν την απόφασή του, σε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα sfirixtra και αναδημοσιεύει το ThrakiSportS. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής:

Κώστας Σεμερτζίδης: «Σίγουρα κάποιος σοβαρός λόγος υπάρχει που πήρε αυτή την απόφαση ο Λιόντσικ (ξέρει εκείνος) και σε ότι κι αν κάνει του εύχομαι τα καλύτερα. Παρόλο τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε δούλεψε σκληρά χωρίς δικαιολογίες και πολλά λόγια. Μέσα στο γήπεδο ήταν πάντα γενναίος που δεν έλεγε το παραμικρό για κάποιον συμπαίκτη ή αντίπαλο. Ότι καλύτερο υπήρξε στα γήπεδα της Αλεξανδρούπολης..»

Θωμάς Γκαρακλίδης: «Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο που ο Λεωνίδας πήρε μια τόσο σημαντική απόφαση, εύχομαι όμως στην απόφαση αυτή να τον οδήγησε μια νέα επαγγελματική ευκαιρία και όχι κάποιο άτυχο γεγονός. Όσο και να το σκεφτεί κανείς μόνο θετικά πράγματα έχει να πει γι αυτόν τον άνθρωπο. Είναι πραγματικά παλίκαρος, σε κάθε αγώνα έδινε τον καλύτερο του εαυτό παρασύροντας και τους υπόλοιπους. Όσο καιρό ήμασταν μαζί ήταν από τα παιδιά που χαιρόσουν να τους έχεις μέσα στα αποδυτήρια…Να είσαι καλά capitano!»

Ανέστης Αργυρίου: «Με τον Λεωνίδα υπήρξαμε συμπαίκτες στον Πανθρακικό, ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής εργατικός, ταπεινός και εκτός γηπέδου και το λέω εκ πείρας γιατί κάναμε παρέα στην Κομοτηνή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι χρησιμοποιούσε με την ίδια άνεση και τα δύο πόδια!! Είμαι σίγουρος πως σκέφτηκε πολύ αυτή την απόφαση και έπραξε το σωστό γι αυτό… Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις Λεω»

Θοδωρής Καβατζικιώτης: «Είναι πολύ δυσάρεστο όταν ακούς ότι ένας ποδοσφαιριστής με το ήθος και την άξια του Λεωνίδα σταματάει το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που τον είχα συμπαίχτη και μέσα από το ποδόσφαιρο έχω έναν πολύ καλό φίλο. Του εύχομαι ότι καλύτερο στην ζωή του να είναι υγιής και είμαι σίγουρος ότι αργά η γρήγορα θα βρει τον τρόπο να είναι κοντά σε αυτό που αγαπάει».

Τάσος Μπινόπουλος: «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ από την είδηση ότι ο Λεωνίδας αποχωρεί από τους αγωνιστικούς χώρους. Ήταν ένας πολύ καλός συμπαίχτης  όσο και άνθρωπος και βοηθούσε πολύ είτε στον αγωνιστικό χώρο είτε εκτός, τους συμπαίκτες του! Θα λείψει πάρα πολύ από τους αγωνιστικούς χώρους το ήθος του και το ταλέντο του.  Εύχομαι να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο έστω και από άλλη θέση διότι έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε στο ποδόσφαιρο! Εύχομαι να είναι πάντα καλά».